Felhívás!

Öt év letöltendőt kaptak

Öt év letöltendőt kaptak Kovászna megye

Rossz hírt közölt tegnap telefonon Beke István, az ún. székely terrorista-ügy egyik szereplője: az ügyvédjétől megtudta, hogy öt év letöltendő börtönbüntetést kapott.
A Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszéken még nem jelent meg az indoklás, de kevéssel 14 óra előtt Beke István már tudta: az ítészek öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték őt és vádlott-társát, Szőcs Zoltánt. Az ügy „pikantériája”, hogy a legfelsőbb bíróság közösség elleni merényletre tett kísérletről terrorista cselekedetre változtatta a vád besorolását, ami 180 fokos fordulatot eredményezett. Korábban a táblabíróság pontosan annyi börtönbüntetésre ítélte Bekét és Szőcsöt, amennyit vizsgálati fogságban töltöttek, abból pedig érezni lehetett, hogy a vád agyaglábakon áll, és a bírók kínos helyzetben vannak. Az alapfokú ítéletet mind az ügyészség, mind a vádlottak megfellebbezték.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két prominens tagjának nincs további fellebbezési lehetősége Romániában, csak nemzetközi bíróságokhoz fordulhatnak jogorvoslatért. Beke Csilla, István felesége tegnap ezeket az elkeseredettségtől telített mondatokat írta Facebook-oldalára: „Az Isten verje meg, ne egyszer, százszor! Sírjanak a gyermekeik, ahogyan a mieink, tudva, hogy apjuk ártatlan! Felmentik alapfokon a terrorizmusos vád alól, elítélik petárdákért. Ma, a Legfelsőbb Semmítőszéken jóváhagyják az ügyészség kérését a jogi besorolás megváltoztatására, felmentik a petárdás vádak alól, és elítélik 5 év letöltendő büntetésre ez alapján.” A közösségi oldal egyébként tele van támogatói hozzászólásokkal, az emberek nagyon dühösek az igazságtalanság miatt. Beke tegnap kevéssel 15.30 után ennyit írt a Facebookra: „Most jöttek utánunk! Isten áldjon mindenkit!” Istvánt egy rendőrautó vitte el, a megyeszékhelyi csendőrségre. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. július 5., 10:33
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A RMDSZ hazudott a magyaroknak megalakulasakor.Mert miert nem tiltakozik a ket varmegyes igazsagtalan itelete ellen,hiszen a vadasztilalom ellen evek ota nap mint nap tud tiltakozni.Igy nezne ki egy part mely azert alakult,hogy vedelmezze a magyarok jogait.En ezt nagyon ketlem.

  • User
   Dátum: 2018. július 5., 14:02
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Lehet most gyújtották meg az első fát a saját maglyajuk alatt. Ennyire nyíltan csalni és hazudni…..ez már tűrhetetlen. Egy haldokló utolsó kétségbeesett rugkapalozasa. Az éjszaka is hajnal előtt a legsötétebb.

 • User
  Dátum: 2018. július 5., 11:28
  ÉRTÉKELÉS: 18

  A múltkor még azon háborogtak egyesek, hogy a politikai miért avatkozik bele az igazságszolgáltatásba, hogy nem szabad bántani a bírók függetlenségét stb. stb. Most azt kéred számon egy politikai szervezettől, hogy miért nem megy neki a bíróságnak, miért nem gyakorol nyomást rá. El kellene már dönteni, hogy mi a cél. Természetesen én is igazságtalannak tartom az ítéletet, de nem egy politikia párttól várok megoldást büntetőjogi természetű ügyben. Például a Székely Nemzeti Tanács nyugodtan szervezhetne egy tüntetéssorozatot. Többet érne, mint őrtűzgyújtás esőben…

  • User
   Dátum: 2018. július 5., 12:20
   ÉRTÉKELÉS: 10

   STOP En ugy tudom hogy az RMDSZ amikor Antal Arpadot vagy mas politikai kollegat az igazsagszolgaltatas meghurcolt a kovetkezo masodpercben azonnal allast foglalt vedve a partkatonakat , most pedig A NAGY CSENDET ESZLELEM. ENNYIT AZ RMDSZ-rol!!! Lehet rajuk nyugodtan szavazni ” BIZALOM, BISZTONSAG “

 • User
  Dátum: 2018. július 5., 12:37
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Tudomásom szerint Antal (és mások) mellett akkor állt ki az RMDSZ, amikor elvitték a maszkások, ítélet az ügyében még nem született. Jogerős ítélet ellen már nem lehet nyilatkzotokkal hadakozni. Illetve lehet, de semmit nem ér. Nemzetközi nyomást kell kieszközölni, államelnöki kegyelemhez appelálni stb. stb. Persze, ettől még egy szolidarizáló nyilatkozat, ha nem is használna, de nem is ártana az RMDSZ részéről, nem törne le a dereka. Ezzel egyetértek.

 • User
  Dátum: 2018. július 5., 14:58
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Igen.Csak ez a politikai szervezet igen is beleavatkozott az igazsagszolgaltatasba,akkor mikor sajat erdekkepviseleteit akarta menteni.A tolvajokat,ugy magyaran,hogy mindenki megertse!

 • User
  Dátum: 2018. július 5., 15:23
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Az oroszoknal tegnap Vladimir Putin az egyik katonai egyseget atkeresztelte Transsylvania egyseg nevre.No vajon kozuletek negyokosok ki tudna nekem megmondani,hogy miert pont ezt a nevet valasztottak?!Lehet tippelni.

 • User
  Dátum: 2018. július 5., 16:28
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ne keverjuk ossze a politikat a magyarelleneseggel!! Ebben az esetben az utobbi nyilvanvalo. Az RMDSZ pedig erdekkepviselet es neki lett volna kotelessege elemezni az ugyet de fuluk botjat sem mozditottak az evek soran , egyszer sem beszeltek az eliteltekkel . Ezt maga Beke is allitotta. Akkor??????????