Hirdetés
Hirdetés

Őszre végeznének a munkával

Őszre végeznének a munkával Kovászna megye

Lemhényben tavaly láttak hozzá több utca felújításához. Jelenleg hidak korszerűsítésén dolgoznak a településen, a részletekről Jénáki Csongor polgármestertől érdeklődtünk.

Hirdetés
Hirdetés

„A felsőlemhényi hidak újjáépítése is az alsólemhényi Alszeg és Kismező utcák mellett a felsőlemhényi 2B jelzésű községi út korszerűsítését célzó PNDL2 nevet viselő országos fejlesztési program keretében nyertes projekt része. Az Almás-rét felé vezető úton található egyik híd tetejét a napokban beöntötték, és hamarosan járhatóvá válik, illetve a felső híd tartóelemei is megérkeztek. Ez alatt villany-, illetve vízvezeték található, utóbbit kiiktatták, amint a villanyvezetéket is rendezik a szolgáltató emberei ott is munkához láthatnak. A forgalomban emiatt nem lesz fennakadás, hiszen a terelőút el van készítve” – sorolta a polgármester.

Hozzátette, amint a hidak elkészülnek, a felsőlemhényi útra aszfaltréteg kerül. „Ezen kívül még sok munka van, néhol az alapréteg sem került még rá a felújítandó szakaszokra, de a kivitelező tervei szerint idén őszre minden munkálattal végeznénk. Közben az út menti vízelvezető árkok betonozásához is hozzáláttak” – részletezte.

Forgalomelterelés várható

Az útkereszteződés és a vasút közötti szakasz aszfaltozása is várat még magára, ugyanis ott halad át egy gázvezeték, amelyet a szakemberek védőcsőbe kell helyezzenek. „Emellett a vasúttársaság illetékeseinek is el kell készíteniük a vasúti átjárót. Most készítjük elő a Fűzfaluban az utat, hogy ezen munkálatok idejére tudjuk a forgalmat elterelni” – tette hozzá az elöljáró.

Fotó: Jénáki Csongor / Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük