Felhívás!

Összefogtak a kistermelők

Egységes arculatot alakítanak ki termékeiknek a háromszéki élelmiszeripari kistermelők, és egy bemutató üzletet nyitnak Sepsiszentgyörgyön, mutatott rá Kereskényi Áron. Mint arról beszámoltunk, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ernyője alatt, 12 alapító taggal megalakult a háromszéki élelmiszeripari kistermelők tagozata.

Az elnöknek választott Kereskényi Áron szerint szeretnének egységes márkát kialakítani a háromszéki kézműves élelmiszereknek, amelyeknek új értékesítési piacokat is keresnek.
Termelőszövetkezetet hoznak létre, és a kereskedelmi kamara által felajánlott sepsiszentgyörgyi helyiségben egy bemutatóüzletet rendeznek be, hogy a vásárlók minden nap megtalálhassák azokat a termékeket, amelyekhez jelenleg csak vásárokon jutnak hozzá.

Elfogadtak egy kritériumrendszert, amely alapján várják mások csatlakozását is. A feltételek között szerepel, hogy csak Kovászna megyében bejegyzett vállalkozások társulhatnak. Olyan élelmiszergyártók, akik kevesebb mint tíz alkalmazottal dolgoznak, a havi termelésük nem haladja meg a hat tonnát, illetve a kenyér és pékáru, a tej és tejtermékek, illetve a hús és húskészítmények esetében csak hagyományos gyártási módszereket használnak, valamint a termékeikbe nem kerül adalékanyag.

Kereskényi elmondta, hamarosan kidolgozzák a belső szabályzatot, amely alapján biztosítani tudják a termékeik minőségi ellenőrzését, illetve a tagok egymáshoz és a piachoz való viszonyulását. A háromszéki élelmiszeripari kistermelők a székelyföldi városok vásárain árusítják termékeiket, de saját vásárt is szerveznek. Legközelebb most hétvégén – szombaton és vasárnap – Sepsiszentgyörgy főterén mintegy 40 kistermelő kínálja portékáit.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások