Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Oroszfalvi CFR-kráter

Oroszfalvi CFR-kráter Kovászna megye

Amint arról beszámoltunk, Kézdivásárhelyen hamarosan megkezdik a Bem József utca korszerűsítését. Ezzel egy időben az oroszfalvi vasútátkelőt is felújítják.

Hirdetés
Hirdetés

A hétvégén a Facebook közösségi oldalon többen panaszkodtak az oroszfalvi vasútátkelő pocsék állapotára. Erről Bokor Tibor polgármester elmondta: formális engedélyt kérnek a Román Vasúti Társaságtól, és önerőből, a város pénzén fogják azt felújítani. Meglátása szerint, ha a cégre várnak, akkor sosem lesz megjavítva az átkelő, amint az időjárás engedi, azonnal beaszfaltozzák a lyukakat.

Olvasóinkat emlékeztetjük, hogy mind az oroszfalvi, mind a szentkatolnai vasúti átkelőt legutóbb 2014-ben újították fel, hosszas lobbizásnak köszönhetően. Abban az időszakban István Zoltán volt a szállításügyi minisztérium államtitkára, neki sikerült ezt elérnie. Az oroszfalvi azért van jobban tönkremenve, mivel ezen a szakaszon halad át Moldva felé a forgalom, naponta 15 ezer gépkocsi megy át rajta, köztük rengeteg a nehéz, áruszállító jármű. A vasúti átkelők javítása egyébként a CFR dolga lenne, mivel az állami társaság tulajdonát képezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások