Felhívás!

Óriáscég támogatja a megyei egészségügyet

Óriáscég támogatja a megyei egészségügyet Kovászna megye

Sajtótájékoztatón számolt be erről Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház menedzsere, Vucic Zsigmond, a HS Timber Productions (rétyi fűrészüzem) projektmenedzsere és Adrian Radu, igazgató.

Tamás Sándor elmondta, eddig  nagy és kis cégek egyaránt segítettek az egészségügyön, most egy óriáscég segít az egészségügyön, ugyanis a  HS Timber Productions segítségével készül el a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi kórházában a PCR-tesztsor laboratórium. 

A cég képviselői elmondták: cégpolitikájuk, hogy közös megoldást keresnek és támogatást nyújtanak a vírusmegelőzésében. Ez egy rendkívüli helyzet és ezért támogatják a helyi egészségügyi szolgálatot a vírus leküzdésében, ott segítenek, ahol tudnak. Most egy molekuláris mikrolaboratóriumot támogatnak, de kiegészítik különböző védőfelszerelésekkel is a megrendeléseket.  A cég szerződést kötött egy teljes PCR-laboratóriumra, amely a gyors diagnosztizálásban segít, a tesztgéppel végzett mintákból pedig az eredmény 2-3 órán belül megérkezik és 100 százalékos pontossággal igazolja a vírusfertőzést.  A laboratóriumot három hét alatt felállítják és működni is fog – mondták. A labor 100 ezer euróba kerül, tesztelésre és más biológiai minták levételére egyaránt alkalmas. Ugyanakkor, az ország más városainak kórházait is segítik, a megvásárolt gépeket pedig adománynak adják és az intézményeknek maradnak – mondták. 

Az elmúlt hetekben is együttműködött a cég a kórházzal – mondta a kórházmenedzser, aki továbbította a kollégái kéréseit és összeállította a szakmai részét a laborkéréseknek. Az elkövetkezőkben is használni lehet a labort, nemcsak most, de jelenleg a legfontosabb az, hogy minél rövidebb időn belül, minél több tesztet elvégezhessenek. Ez a felszerelés alkalmas lesz erre, így a COVID19 fertőzéseket gyorsan azonosítják és megkezdik a kezelést. 

A szerződéssel kapcsolatban az igazgató elmondta: a személyzetet is tudják tesztelni, ami nagyon pozitív dolog, és a következőkben még inkább az lesz. 

Tamás Sándor azt is elmondta: a héten a Pro Vitam magánklinika számára is jóváhagyták a teszteléseket, most pedig a HS Timber Productions cég segítségével lépnek egy nagyot, ami nagyon fontos a jelen helyzetben. A laboratóriumnak már kinézték a helyet, a kórház pedig néhány nap alatt a technikai részleteket is megoldja, hogy amire megérkezik a felszerelés, elhelyezhessék. A rendkívüli helyzetre való tekintettel átcsoportosították a költségvetési tételeket a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház esetében, összesen 1 258 000 lejt különítettek el, amelyből kétezer gyors tesztet és ezer PCR-tesztet, védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket vásárolnak.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 2., 17:20
  ÉRTÉKELÉS: 16

  A minap a tanács 2 millió lejt “ajánlott” a korháznak! Hagyják ki ebből a Hs et!!!😤 Az erdőírtás egészségügyi problémákhoz vezet, ezt ne feledjék! Ma segít, holnap megöl!!!😢😭

 • User
  Dátum: 2020. április 2., 18:26
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Akkor ezentúl nem utálhatjuk a nevét vedlett, erdeinket letaroló céget? Nagyon megvesztegetés szaga van, de ez a szag lengi be az egész országot.

  • User
   Dátum: 2020. április 3., 14:21
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Ha hallgatod vagy nem az ördög szavát, akik kegyetlenül kifosztanak, azoktól álmodban sem dédelgess emberséges gondolatokat Az erdők visszavonása a magántulajdonból éppen ennek szolgájává, haszonlesőjévé szegődött.

 • User
  Dátum: 2020. április 2., 23:38
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Az elnök úr is támogathatná a Kovászna megyei kórházakat ebben a nehéz időkben legalább három havi fizetésével. Példát mutatva a többi rmdszes kollégáknak….Kampányolásnak is jól jönne….

 • User
  Dátum: 2020. április 3., 6:49
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Szerintem most az egyszer fogjuk be a szánkat. Nem azért adnak mert muszáj, hanem mert ők akarnak.halgathattak volna a sok penzukkel, de nem tették, mint mások. Ne mondjunk most inkább se jót se rosszat, csak magunkba gondoljuk vegig, hogy végre van itt a kórháznak is segítség, (mindegy honnan) mert úgy nézem az államtól hiába várjuk. Adja a jó Isten, hogy senki ne betegedjen le, de ha mégis legalább így több az esélyünk a vírussal szemben.

 • User
  Dátum: 2020. április 3., 15:45
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Kéne halgatnunk , ha akarta volna Bukaresti korháznak ajéndékozta volna a laborsort , vagy egyszerüen nem adott volna semmit , nagyon nagy befolyással kell rendelkezz hogy most hogy egyáltalán kapjál ilyen labort bármennyi pénzed van , és ne feledjük három hete is ajándékozott maszkokat és fertötlenitö szereket , több mind 5-éve támogatja a rétyi afterschoolt…és tavaly is elég nagy összeggel támogatta a korház modernizálását