Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Oklevéllel és pénzzel jutalmazzák az aranylakodalmasokat

Oklevéllel és pénzzel jutalmazzák az aranylakodalmasokat Kovászna megye

Kovászna város önkormányzata a városnapokon 500 lej értékű anyagi juttatásban és Aranylakodalmi Oklevélben részesíti az 50. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat.

Hirdetés
Hirdetés

A fürdőváros önkormányzata a 2021/166-os helyi tanácshatározat értelmében a Szociális Ellátási Igazgatóságon keresztül pénzügyi támogatással segíti a családi értékek fenntartását és a családok társadalmi-gazdasági egyensúlyát. „Cél továbbá, hogy tudatosítsuk a kovásznai lakosokban a házasság stabilitásának fontosságát, szerepét és hozzájárulását a helyi közösség fejlődéséhez” – olvasható az önkormányzat Facebook-oldalán.

A feltételek között szerepel, hogy a kérelmező családokban a házastársaknak legalább 25 éve kovásznai lakhellyel kell rendelkezniük, nem lehet az önkormányzat, illetve annak költségvetési szervei felé tartozásuk, továbbá mindkét házastársnak életben kell lennie a kérés benyújtásakor.

A típuskéréssel együtt benyújtandó dokumentumok közül nem hiányozhatnak a személyazonossági okmányok, a hzassági anyakönyvi kivonat, lakóhelyi igazolás, tulajdonjogi okirat, adóügyi igazolás és adott esetben bankszámlakivonat. A felsoroltak mellett legtöbb 50 családi fotót is beküldhetnek a házastársak, melyek felhasználásával bemutatót rendeznek.

A kérelmet és a szükséges dokumentumokat augusztus 15-éig lehet benyújtani a polgármester hivatal 6-os számú irodájában. További információ a Szociális Ellátási Igazgatóság 1918. December 1. utca 1-es szm alatt székhelén, illetve a 0267.340.001-es telefonszámon.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. július 24., 20:34
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Öccáz lej meg egy sárgalapra nyomtatott oklevél? A szocsiál több ennél. Mondanám, hogy ennyi év után ez nem jutalom hanem kárpótlás, de még annak sem nevezhető. Két csomag viagrára, egy üveg langyos pezsire, egy doboz bonbonra meg disznózsírra talán futja belőle. De ebben a korban ez sem segít már. Ez erősíti majd meg a többi házasságot háromszéken?