Felhívás!

Nőtt a légúti fertőzések száma

Nőtt a légúti fertőzések száma Kovászna megye

Hét százalékkal nőtt Háromszéken a légúti fertőzések száma – tudtuk meg a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványügy osztály munkatársaitól.

Két hét alatt 7%-kal nőttek a légúti fertőzéseket jegyző statisztikák, így a betegek száma elérte a 2,3 ezret – tájékoztattak a háromszéki szakemberek. Megyénkben, ebben a szezonban még nem azonosítottak influenzafertőzést, és a beköszönő vakációval, téli ünnepekkel a járványügy munkatársai is felszusszanhatnak, hiszen ilyenkor csökken a közösségeken belüli fertőzések veszélye.

Az ünnepek alatt a háziorvosok nem kell jelentsék a betegeik számát, hiszen az előző évek tapasztalata szerint elmondható, hogy ebben az időszakban feje tetejére állnak a statisztikák: legtöbben otthon kezelik magukat, nem mennek orvoshoz, csak a súlyosabb esetek igényelnek kórházi ellátást.

Pozitív hír, hogy a megyénk esetében az igénylők majd 55 százalékának sikerült beadni az influenza elleni ingyenes oltást, így a több mint 8 ezer igénylőből 4 ezren már megkapták azt.

A szakemberek elmondták, az előző évek tapasztalatai alapján januárban, iskola- és óvodakezdés után várható növekedés a légúti fertőzések terén.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.