Felhívás!

Nem történt támadás

Nem történt támadás Kovászna megye

Közösségi oldalakon egyre gyakoribb az elcsatangolt, a gazdijukat „kereső” fajkutyák fényképe. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy a szépmezői kutyamenhelyen nőtt-e a fajkutya-befogások száma.

A fotókon szereplő, nagytestű, gondozott fajkutyák esetében nyilvánvaló, hogy nem kóbor állatok, ezzel is magyarázható az amúgy hatékony fotózás: az már csak részletkérdés, hogy egy-egy ilyen házi kedvenc már a jelenlétével is komolyan rá tud ijeszteni a járókelőkre.
– Felénk főképpen telefonos jelzések érkeznek, a gazdák érdeklődnek, hogy nem fogtuk-e be a megszökött kedvenceiket. Ilyenkor, ha nem nálunk kötött ki az eb, mi is javasoljuk a gazdának, hogy nézzen szét a közösségi oldalon is. Általában hatékony a fényképmegosztás – magyarázta Balázsi-Bardócz Csaba, a szépmezői kutyamenhely vezetője.
Tőle tudtuk meg, hogy a sétáltatáshoz hozzászokott ebek az első adódó alkalommal kisurrannak, és az ismerős helyeken csatangolnak, kutyabarátok után kutatnak.
– Nem mondhatni, hogy sok fajkutyát fogunk be az utcákról: sokszor, mire jelzik nekünk a szökést, arra már hazamegy a kutya. Eddig nem történt olyan utcai támadás, amelyet kóbor fajkutyák okoztak volna – összegzett a szakember. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.