Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Minden hétvégére jut esemény, most éppen virágvásár zajlik Sepsiszentgyörgyön

Minden hétvégére jut esemény, most éppen virágvásár zajlik Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Évelő, egynyári, balkonládába való virágok, pozsgások, palánták, díszcserjék – nincs olyan városlakó, aki közvetlen környezete szépítésére ne találna valami neki való virágot, növényt a hétvégi sepsiszentgyörgyi virágávásárban.

Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzatnak alárendelt Urban Locato Kft. által május 1-12 között megrendezett hétvégi termelői virágvásárba tizennégy árus jelentkezett: Sepsiszentgyörgyről, Kilyénből, Illyefalváról, Maksáról, Gidófalváról, de még Marosvásárhelyről is. Ismét itt vannak azok a nagyszebeniek, akik virághagymákat és gumókat árusítanak: liliomfélék, tulipánok, nárciszok, amarilliszok, kánnák, dáliák, bazsarózsák és tubarózsák különleges fajtái csábították a vásárlókat.

Az árus, aki két hete is itt volt a városnapokon, megjegyezte, hogy akkor jól ment a vásár, de látszik, hogy most nincs pénze az embereknek, nem olyan a forgalom, mint ahogy elvárta volna. A szomszédjában is inkább az aprópénzért (3-6 lejért) vihető kis cserepes büdöskéket, jégvirágot vitték, de keletje volt a 10-12 lejt kóstáló fűszer- és sziklakerti növényeknek is. A felakasztható kaspókban számtalan fajta gyönyörű petúnia, futómuskátli, brazil tölcsérjázmin vonzotta a virágszerető embereket, ezek ára 35 lejtől kezdődött.

A szokásosan a hónap első hétvégéjén megtartott termékvásárt a május 1-je és az ortodox húsvét alkalmával járó állami szabadnapok felhalmozódása miatt erre a hétvégére halasztották, így kellemes sétát lehet tenni a városközpontban. A jövő havi termékvásár szintén csúszni fog egy hetet a június 1-jei gyermeknapi rendezvények miatt.

Fotó: Bodor Tünde

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük