Felhívás!

Milliószám jönnek majd

Meg fog változni a trend, és nem ezresével, hanem milliószám fognak jönni a turisták Háromszékre – mondta tegnapi sajtóértekezletén Tamás Sándor. A megyei tanács elnöke három olyan tanácsosjelöltet mutatott be, akik szakterülete a turizmus fejlesztése.

Ha elkészül a brassó–vidombáki repülőtér – márpedig legtöbb két éven belül le és fel fognak szállni a gépek –, akkor több millió turista érkezik a régióba, hisz most, reptér és autópálya nélkül, 1,2 millió turista látogat évente Brassóba, ez alig kevesebb, mint a Bukarestben regisztrált 1,5 millió utas – hangsúlyozta Tamás Sándor.

Grüman Róbert alelnök elmondta: kialakítottak egy megyei brandet, turisztikai portált működtetnek, okostelefonra letölthető applikációt készítettek, ott vannak Facebookon, Instagrammon és az összes elérhető közösségi médiumon.
– Nagy haladás, hogy a turisztikai vállalkozók „túllátnak” a saját cégükön, jó szívvel ajánlják egymást, és hogy a mintegy 200 bukaresti blogger látogatását követően le merik írni, hogy Székelyföld olyan, mintha „más ország” lenne – sorolja az alelnök, aki hozzátette: augusztusban telt ház volt azoknál, akik csatlakoztak a Visit Covasna Safe Place programhoz.

Imre Csaba Loránd, kovásznai vállalkozó szerint az infrastruktúra javulása okán folyamatosan fiatalodik a „nyugdíjas turisták városa”, január–februárban is rengetegen voltak, nem utolsósorban a sípályának köszönhetően. A kisvasút tulajdonjogának átvétele lehetőséget teremt egy újabb látványosság kiépítésére, és amíg nincs meg a „Coca-Cola feeling”, addig jó esély van a fejlődésre.

Az erdővidéki Gál Károly megyei tanácsos a kastély-, kúria- és kulturális turizmusban látja a jövőt, de hozzáteszi „mentalitásváltásra van szükség”, mert nem mindenütt van hagyománya a vendéglátásnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.