Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Menhelyet létesítenének

Menhelyet létesítenének Kovászna megye

Mint arról korábban beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi Amy állatvédő egyesületet egy villámellenőrzés alkalmával 40 ezer lejre bírságolták meg az illetékesek, továbbá a bírság mellett elrendelték, hogy a helyszínen lévő 116 kutyát 30 napon belül törvényes menhelyekre kell szétszórni abban az esetben, ha nem sikerül hivatalos menhelyet létrehozni nekik. Fejleményekről érdeklődtünk.

Póra Kinga, az Amy-egyesület elnöke kérdéseinkre elmondta, hogy külföldi partnerek segítségével sikerült kifizetni a büntetést, és utólag ezt meg is fellebbezték, így további időt nyertek.

Hirdetés
Hirdetés

Ezúttal is rámutatott arra, hogy nagyon költséges egy hivatalos, a törvények betűje szerinti menhelyet létrehozni, működtetni – sok esetben az államilag finanszírozott menhelyek sem felelnek meg az előírásoknak –, de ettől függetlenül mindent megtesznek a kutyákért.

– Az eddig bérelt területen nem volt víz- és csatornarendszer, ezért ciszternás autóval szállíttattam a vizet. Itt képtelenség lenne menhelyet kialakítani, így jelenleg a célnak megfelelő területet keresek. Külföldi egyesületek is felfigyeltek a bírságolás hírére, és támogatásukról biztosítottak. Még nem sikerült területet bérelni. Mivel megfellebbeztük a bírságot, egy kis időt nyertünk, bízom abban, hogy sikerül kialakítani egy menhelyet, és továbbra is biztonságban lesznek a kutyák. A riasztások továbbra is érkeznek hozzánk: utcára kidobott, sérült állatok miatt kérnek segítséget a polgárok – magyarázta Póra, hangsúlyozva, hogy működésük óta már számtalan kóbor állaton segítettek, 800 ebet ivartalanítottak. Az állatvédő rámutatott arra, hogy helyi hatóságok támogatására is pályázik, ha pedig megvan a terület, akkor külföldi egyesület segítségével alakítanának ki kutyamenhelyet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 1., 20:14
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Akkor amikor egy falusi orvosi rendelőben nincs vezetékes víz, sem csatornázás, sem egy véce ahova a váró bemehetne, akkor amikor sok iskolában vagy kocsmában nincs megfelelő hálózat akkor abberáltnak tartom ezt az intézkedést.A hivatalosságok visszaéltek a helyzettel, bizonyára sérti a szemüket egy ilyen menhely és az, hogy valaki önzetlenül tesz a négylábúakért.Ebből is levizsgáztunk,még azt sem lehet értékelni amit más, mások csinálnak-Szégyen.Sok sikert kívánok remélem megfizetődik ez a sok munka !!!!