Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meleg étel és gondoskodás

Meleg étel és gondoskodás Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön március eleje óta működik a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete által üzemeltetett szociális konyha, Kézdivásárhelyen évek óta az önkormányzat működtet hasonló létesítményt rászorulók számára és nemcsak.

Hirdetés
Hirdetés

A megyeszékhelyen a Máltai Szeretetszolgálat székházában pályázati pénzből kialakított konyhán ötven személy számára főznek naponta levest és főételt. Székely Róbert programfelelős szerint a szolgáltatás többet foglal magába az étkeztetésnél, ugyanis a rászorulók és egyedül élő idős személyek amellett, hogy meleg ebédet kapnak, a szolgálat munkatársaival megoszthatják gondjaikat, nehézségeiket, azok egyebek mellett bevásárolnak helyettük és orvosnál kérnek időpontot számukra. A jövőben 100–150 személy számára szeretnének napi meleg ebédet biztosítani, ehhez azonban támogatásra van szükségük.

Kézdivásárhelyen a helyi polgármesteri hivatal működteti a szociális konyhát, osztotta meg lapunkkal Szilveszter Szabolcs alpolgármester.

„Jelenleg ez az egyetlen, minisztérium által akkreditált szociális szolgáltatásunk” – jegyezte meg az elöljáró. Hozzátette, a helyi költségvetésből finanszírozott szociális konyha 50 személy befogadására van engedélyezve. „Jelenleg 25–30 személy étkezik a konyhán, zömében szociális juttatásban részesülő gyerekek és nyugdíjasok, akik minden nap ebédet és vacsorát is kapnak, de a jégkorong-csapat tagjai is itt ebédelnek. Vannak, akik ingyen étkeztetésben részesülnek, van, aki 30 százalékos önrésszel járul hozzá a szolgáltatáshoz, illetve olyan is van, aki 15 lejes teljes áron kap ebédet” – hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. március 22., 15:23
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Sajnos egyre nagyobb az igény az ilyenfajta szolgáltatásokra, ez is a jólétnek egy mércéje. Néhány ember nagyon meggazdagodik és néhánynak nem jut ki még a napi étel sem.