Hirdetés
Hirdetés

Meleg ebéd is jár

Meleg ebéd is jár Kovászna megye

Újabb eredményes iskolait évet zártak Zágonban, ahol a helyi tanács támogatásával 31.185 lej értékben, 2835 adag meleg ebédet osztottak ki azok számára, akik délutáni oktatásban vettek részt.

Hirdetés
Hirdetés

2019 őszén indult el a délutáni oktatási program, amelynek célja az anyanyelvű oktatás növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, a magyar iskolák vonzóbbá tétele, és a családok közvetett anyagi támogatása.

A program keretében a tanárok után szakképzett pedagógusok foglalkoznak a román többségű közegben élő elemistákkal, segítenek a gyerekeknek a házi feladatok megoldásában, és biztosítják a gyerekek mindennapi meleg ebédjét is.

Kovászna megyében a svájci HEKS a LAM Alapítványon keresztül támogatta a délutáni oktatási program költségeinek egy részét, Zágonban is, emellett a támogatók között fontos kiemelni a Diakónia Keresztyén Alapítványt, Kovászna Megye Tanácsát, Zágon Község Önkormányzatát, valamint a zágoni ortodox egyházat.

Ez a program vidéken nemcsak oktatási, hanem szociális kérdés is, hiszen több olyan gyerek is van, aki otthon nem jutna meleg ebédhez, és ezek az iskolások nagy valószínűséggel a házi feladat elkészítésében sem kapnának segítségét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük