Felhívás!

Megússza a kutyagyilkos

Megússza a kutyagyilkos Kovászna megye

Büntetés nélkül megússza: nem vonják felelősségre a kutyagyilkost, aki tavaly októberben Sepsiszentgyörgy határában, a Szemerja negyedhez közeli erdőben fojtotta meg, majd egy fára akasztotta kutyáját, miután ez nem bírta húzni a fával megrakott kézi szekeret.

A tavalyi „kutyaakasztás” felborzolta a kedélyeket, a közvélemény meghökkenve értesült arról, hogy egy 17 éves sepsiszentgyörgyi suhanc kegyetlenül megfojtotta kutyáját, mivel a szegény pára nem bírta sokáig húzni a fával megrakott kézi szekeret. A vádiratból kiderült, hogy a fáradtságtól földre rogyó, szekérbe fogott eb látványa gurította dühbe az utólag mindent bevalló kiskorút (D.C.D.), aki az eb fejét lábával nyomta a földhöz, majd az állat nyaka köré tekert báladrótot addig feszítette, míg az megfulladt. Ezután az állattetemet egy közeli fára akasztotta, és dolga végeztével arrébbállt a kegyetlen fiú.

Az illetékesek azon melegében, a tettes kézre kerítésekor még azt nyilatkozták, hogy amennyiben bűnösnek nyilvánítják, a suhancra börtönbüntetést is kiszabhatnak, a napokban viszont arról értesültünk, hogy a fiatal felelősségre vonás nélkül megússza tettét.

A gazdátlan és sérült ebek megsegítéséért küzdő Amy állatvédő egyesület honlapján kérte az esetleges szemtanúk segítségét – hogy újraindíthassák az ügyet –, illetve itt tették közzé azt a törvényszéki végzést is, amely szerint a tett súlyosságát „nem indokoló költségekkel” járna a per, így felelősségre vonás nélkül lezárják az ügyet. Ugyancsak az iratban hangsúlyozzák, hogy a kiskorú büntetlen előéletű, és hogy közérdek nem sérült a bűntett következtében. A törvényszéki határozat végleges.
Az ügy kapcsán felmerül a kérdés, hogy milyen üzenetet hordoz a döntés, továbbá precedenst teremt-e a büntetés nélküli állatkínzásra ez a végzés?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2017. május 10., 18:26
   ÉRTÉKELÉS: 11

   A kolyoknek eddig er az esze es a gyilkos osztonei, az igazsagszolgaltatassal van a baj. Ugye kedves biro ur? Hogy szakadna meg a nyakad …a torvenyeiddel eggyutt.

 • User
  Dátum: 2017. május 10., 8:14
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Mit vartatok ti egy ilyen ugytol amikor ebben az orszagban az orvosok halomra gyilkoljak a pacienseiket de soha meg egy sem felelt a tetteert a birosag elott.Ebben az orszagban sem az ember elete sem az allatoke nem er egy fabatkat a torveny emberei elott.Romaniaban mindenre van torveny csak nincs aki vegrehajtsa,mert a vegrehajto szervek felsobb utasitasra azt tesznek amit parancsolnak a hazaarulok,kik ezt a rohadt es velejeig korrupt orszagot iranyitjak.Lassan azt is mondhatjuk,hogy ez mar nem is nevezheto orszagnak.Ez itt a senkifoldje es a mindenkie.Mert itt minden kulfoldi jott-ment azt tesz velunk amit eppen csak akar.JOGALLAM?!!! Na ne rohogtessetek.Szegeny kiskutya.Egyetlen bune volt.Az,hogy Romaniaba szuletett.Mint ahogyan nekunk is!

 • User
  Dátum: 2017. május 10., 10:15
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Furcsa egy orszag Romania! Es meg furcsabb a torvekenyzese, vagyis szelektiv. Nyugodjunk le. Ezen incidens elbiralasa nem fog pecedenst teremteni. Mert az mar letezik. A ciganyokat nem buntetik csak ha gyilkolnak. Barmilyen mas gaztett felett szemet hunynak mert ok hatranyos helyzetuek. Mikor fog mar vegre betelni a pohar?

 • User
  Dátum: 2017. május 10., 12:53
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Nemcsak a ciganyt nem buntetik hanem a zsidot es szabadkomuveseket es ezek cinkosait sem.Csak meg kell figyelni,hogy az erintett szemely valamely a felsorolt kategoriaba tartozik-e es mar lehet is tudni meg a pere elott,hogy meg fog szabadulni.Hogy miert?!Na hadd-lam ti kitalaljatok-e?!