Felhívás!

Megnyílt a Value Centre

Megnyílt a Value Centre Kovászna megye

Tegnap reggel a nyitás előtt már tele volt az új sepsiszentgyörgyi kereskedelmi központ 700 férőhelyes parkolója, ez is jelzi azt az érdeklődést, amellyel a városlakók az ötlettől a megvalósításig kísérték a fejleményeket. A hatalmas Carrefour hipermarketet magába foglaló központ a sok más márkabolttal, helyi vállalkozással együtt várhatóan több pénzt helyben tart, és teremtett 600 munkahelyet…, hogy az általa teremtett versenyhelyzet hogyan hat a helyi cégekre, az majd elválik.

A szentgyörgyi önkormányzat, más közreműködő hivatalok képviselői és a sajtósok jelenlétében megtartott kis megnyitó ünnepségen Nemes Zoltán, a Közép- és Kelet Európában működő ingatlanbefektető-, fejlesztő és üzemeltető Prime Kapital vállalat képviselője szólalt fel először. Áttekintette az építkezés négyéves folyamatát, mely tavaly a járvány miatt pár hónapra megtorpant, megköszönte a helyi hivatalok folyamatos támogatását és rugalmasságát, majd a befektetés helyi előnyeit hangsúlyozta: a városkép javítását, a közlekedést megkönnyítő körforgalmat, az adóból származó jövedelmet, amit megnyert a város.

Az új központ fiatal (sepsiszentgyörgyi) igazgatója, Hengán Zoltán úgy fogalmazott, „sikerült felhelyeznünk Sepsiszentgyörgyöt Románia kereskedelmi térképére”. Elmondta azt is, a kezdetben reméltnél több helyi céget sikerült megszólítaniuk az ismert nemzetközi márkák mellett. Az 5 hektáron elterülő, 22 ezer négyzetméter beépített felülettel rendelkező bevásárlóközpont 220.000 lakost szolgál ki. Tegyük hozzá, hogy igen szimpatikus módon gyakorolják a kétnyelvűséget, a bemondó magyarul is tájékoztat, a kiszolgálók magyarul, románul is köszönnek, sok helyen a feliratok kétnyelvűek, ahol nem, ott az igazgató, aki szívügyének tekinti a két nyelven való kommunikációt, arra biztatja a tulajdonosokat, hogy saját érdekükben magyarul is feliratozzanak. Bár sok bérlő nincs hozzászokva ehhez a helyzethez, ellenállással még nem találkozott – részletezte Hengán. Kérdésünkre közölte azt is, az 500 alkalmazott túlnyomó többsége szentgyörgyi vagy környékbeli, mint ahogy a vezetőség is.

A megnyitón a Carrefour cég operatív igazgatója, Cătălin Samara bemutatta az új hipermarketet, amely 30 ezernél több árucikket kínál, köztük több helyi vállalkozás (Diószegi pékség, Ganesa, Zoemia pékségek, M&M cukrászda, Milkcom) termékeit is. Minden elérhető online is, a Carrefour vagy Bringo alkalmazások révén házhoz is kérhető. Újdonság a 16 önkiszolgáló pénztár, amelynél a vásárlók maguk szkennelik be és fizetik ki a termékeket, egy másik applikációval pedig már a kosárba tétel során megtehetik ugyanezt.

A kereskedelmi központ az Oltmező utca 31–35. száma alatt található meg, itt olyan nemzetközi, országos és helyi márkák is jelen vannak, mint a New Yorker, Sportissimo, Sport Vison, Sinsay, Orsay, CCC, DM, Noriel, Flanco, Pepco, Agroland, Nobila Casa, B&B Collection, Boutique 17, Play Again, Talma GSM, Bertis, Big Mama, KFC, Spartan, stb. Nyitvatartási ideje hétköznap 9–21 óra között, a Carrefour ellenben 7-től 21 óráig várja a vásárlókat. A Value Centre az 5-ös buszjárattal is megközelíthető, amely a Szemerja negyed–Állomás–Sepsi Aréna útvonalon jár.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 19., 11:23
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Megnyilt megyenk legujabb penz porszivoja amelynek soran meg tobb penz fogja elhagyni haromszeket es valalkozasok sokasaga fog padlot , na de ez mar nem szamit az ithoni valalkozok suljenek meg a zsirjukban , irany a VALYUBA !

 • User
  Dátum: 2021. március 19., 14:53
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Nos azert egy par pontositas, kiegeszites meg elkel a cikhez, a parkolo mar hamarabb is tele volt az epitomunkasok, a cegek fonokocskeinek az autoival, a rendfentartok minimum 5 gepkocsija parkolt, amit szemelyesen megszamoltam. Meg volt a sok sajto, hangteknikus, PR szemelyzet, gondolom ok is autoval erkeztek es nem a hatukon cipeltek oda a sok felszerelest. A magyar nyelv hasznalatarol nem szolok tobbet, mert a bevasarlokozpont hivatalos neve sokat elarul Sepsi Value Center, szabad forditsban korulbelul igy szol(na) Sepsi Ertek Kozpont.

 • User
  Dátum: 2021. március 19., 15:59
  ÉRTÉKELÉS: 7

  En ezt ertettem van 600 alkalmazott es 700 parkolohely, nagyon jo az arany.
  Es nem tudom kiknek mereteztek ezeket a parkolohelyeket, de nagyon keskenyek, egy csaladi autobol alig lehet kiszalni mert az ajto mar surolja a szomszedos jamuvet. Es nem is szamitok nagyon magas szemelynek, mezitlab 189cm, ciposon meg 191-193 cm, sok fiatal egy fel vagy akar egy fejjel is magasabb nalam, nem beszelve ha a gyerkoc nem ovatosan nyitja ki az ajtot akkor majd meglessz az orom.

  • User
   Dátum: 2021. március 19., 21:50
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Már bocsánat, de 189cm magasnak számít, csodálom, hogy nem vette ezt észre. Romániában az átlagmagasság 172cm. Ettől még lehet, hogy szűk a parkolóhely.

 • User
  Dátum: 2021. március 19., 16:01
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Nem a parkolóval van baj, hanem a forgalommal. Kell már az a kerülőút a városnak, mert még egy körforgalom is nagyon megfogta ma a forgalmat, mindkét irányban hosszú sor alakult ki (az Olt hídig biztos, addig láttam, míg a másik irányba a Covalact gyárig tartott a sor). Mondjuk legalább haladtak az autók, de rég nem láttam ilyent, főleg Csík irányából nem szokott ennyire feltorlódni.
  És nem, nem maga a körforgalom a hibás, mert pl. lámpás kereszteződés teljesen leállította volna. Egyszerűen sok az autó, és a lassítások miatt sor lesz.

 • User
  Dátum: 2021. március 19., 21:23
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Gyalog atkelni egy kessz kaland, pedig ha mar valaki leparkolt a Kaufland parkoloban akkor nem autoval fog atmenni a tulso oldalra es forditva is igaz ez. Most meglett volna a lehetoseg, hogy epitsenek fold alatti vagy legi atkelott, igy a forgalom nagyon feltudott volna gyorsulni, mert Csik fele a kijarat egyszeruen borzalmas . Ha majd nekikezdnek valamikor foldalati vagy legi atkeloket epiteni akkor nem artana meg az 1 December es Strand utca kereszezodesenel es a Sugas aruhaznal is egyet epiteni. Igy a forgalom felgyorsulna, a karos gazak kibocsatasa csokenne es a baleset veszely is megszunne, mindenki nyerne.