Felhívás!

Megnyílt a tanárok számára fenntartott oltóközpont Szentgyörgyön

Megnyílt a tanárok számára fenntartott oltóközpont Szentgyörgyön Kovászna megye

A Sport utcai városi strand területén kezdte meg működését csütörtökön a második sepsiszentgyörgyi oltóközpont – írja a Covasnamedia. Az új helyszínen a koronavírus elleni vakcinát beadatni kívánó megyeszékhelyi és kézdivásárhelyi pedagógusokat várják.

 A Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) tájékoztatása szerint a most megnyílt központban egyelőre csak az AstraZeneca vakcinájával fognak oltani, ezért az 55 év fölötti tanügyi alkalmazottak a megye más központjaiban kapják majd meg az oltást.

Ágoston László igazgató elmondta, igyekeztek úgy kialakítani a rendszert, hogy a tanügyben dolgozók otthonukhoz minél közelebb kaphassák meg a védőoltást, ezért a Baróton, Bodzafordulón és Kovásznán élő, 55 év alatti személyeket helyben fogják immunizálni. Sepsiszentgyörgyön a helybéli, illetve a kézdivásárhelyi pedagógusok fognak érkezni, mivel a céhes városban nincs AstraZeneca oltóközpont.

Hozzátette: a megyei tanfelügyelőség nyilvántartása szerint mintegy 240 tanügyi káder van programálva oltásra, az ő immunizálásukat igyekeznek a következő napokban megoldani.

A Baróton és Bodzafordulón élő, 55 év fölötti tanügyi személyzet a megyeközpontban működő, Dália utcai központban kapja majd meg az oltást, a Kézdivásárhelyen és Kovásznán élők pedig a kézdivásárhelyi sportcsarnokban oltathatják be magukat.

Kovászna megyében eddig 11.290 adag oltást adtak be, 4979 személy már a második adagot is megkapta – derül ki a DSP csütörtöki adataiból.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 25., 20:30
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Tetvészni is házhoz jöttek, most, hogy fokozzák a káoszt járványidőben jobbra-balra terelgetik a barikat! Nincs senki Kézdin aki 1 szurit be tud adni?! Ja, hogy a Feg en nem tanítják?!😉 Régen párnákat injekcióztattak vízzel😂😂😂😂

 • User
  Dátum: 2021. február 25., 20:32
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Mi a helyezet a tanar URAKNAK ket par van abbol amelyikbol nekem csak egy par adatott, hogy kulon olto kozpontot nyitnak a szamukra, MEG MEDDIG DOZSOLUNK A MAGAN CEGEK HATAN???