Felhívás!

Megnyílt a központ, könnyebb lesz a lekövetés

Megnyílt a központ, könnyebb lesz a lekövetés Kovászna megye

Létrejött a koronavírusos betegek felmérő központja a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház udvarán, mától fogadják a betegeket, viszont bizonyos feltételeknek meg kell felelni – hívják fel a figyelmet.

A koronavírusos betegeket felmérő és kiértékelő központ létrejött, és szerdától már működik, öt orvos látja el a jelentkező betegeket – közölte a kórház vezetősége. A központ a kórház udvarán, a moduláris sürgősség mellett található, szintén konténer-épületben.

András-Nagy Róbert igazgató elmondta: az aszimptomatikus betegek nem kell felkeressék a központot, az egység azoknak nyílt, akiknek pozitív a tesztjük (PCR- vagy gyorsteszt), és az eredményt a családorvos feltöltötte a Corona Forms platformra. A finanszírozási szerződést megkötötték a megyei biztosító pénztárral és kapcsolatban vannak a családorvosokkal is, akik elvégezhetik a tesztelést, de akár egy laboratórium vagy a közegészségügy is végezheti, viszont fontos, hogy mielőtt a beteg megjelenik a központban, az eredményét a központosított platformba bevezessék.

A kiértékelő központban javasolják, hogy a páciensek jelentkezzenek be előzetesen, mert ez egyszerűsíti és zökkenőmentessé teszi a szolgáltatást, így a betegek érkezhetnek a mentőszolgálat által is, családorvos által kiállított követési lappal, mivel fontosak az előzetes medikális adatok.

A központba a betegbiztosítással nem rendelkező betegek is mehetnek, viszont, akinek biztosítása van, fontos, hogy vigye magával az egészségügyi kártyáját – hívták fel a figyelmet. A moduláris központban öt orvos dolgozik, négy fertőző szakorvos és egy belgyógyász szakember, akik az orvosi konzultáció mellett laboranalízist, imagisztikai kivizsgálást végeznek, és lehetőség van a különböző gyógykezelések beállítására is. Az antivirális gyógykészítményeket a kórház vásárolja meg, illetve a minisztérium is kiutal bizonyos mennyiséget az egészségügyi intézményeknek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások