Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megkésett parkfelújítás

Lassan haladnak a munkálatok a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc Általános Iskola szomszédságában lévő területen, ahol uniós forrásokat felhasználva korszerű közösségi teret letétesít az önkormányzat.

Hirdetés
Hirdetés

A Romulus Cioflec utca és a Tanulók sétány találkozásánál lévő, leromlott állapotú park teljes körű felújítása tavaly nyáron kezdődött, és idén tavasszal kellett volna befejeződjön, ám a kivitelező jelentős késést halmozott fel. Az elhúzódó munkálatoknak több lehetséges oka is van: egyrészt a meglévő földalatti vezetékekre vonatkozó pontatlan információk, másrészt az építőanyagok árának emelkedése, illetve a munkaerőhiány késleltette-késlelteti a kivitelezést.

Mostanáig elkészültek a parkot keresztező sétányok, két oldalról alacsony, ülőkékkel ellátott fallal kerítették körbe a területet, a Romulus Cioflec utca és az iskola felől parkolóhelyeket hoztak létre, a közösségi tér déli oldalát szegélyező tömbházzal párhuzamosan kialakították azt a földhullámot, amely mérsékelt vizuális akadályt képez a park és a lakóterület között, illetve helyére került Gábor Áron és Nicolae Bălcescu mellszobra.

A következő időszakban kialakítják a játszóteret, a park négy sarkában és a sétányok kereszteződésénél felszerelik a közvilágításhoz szükséges lámpatesteket, ugyancsak a két gyalogosút kereszteződésében kap helyet az ivókút, a sétányok mentén padokat, biciklitartókat és szemeteseket helyeznek el, fákat ültetnek és a játszótér kivételével begyepesítik a területet. A zöldövezetet automata öntözőrendszerrel is ellátják.
Az európai uniós forrásokból fedezett beruházás része annak a programnak, melyet közel négy éve indított az önkormányzat a hátrányos helyzetű városrészek felzárkóztatása, valamint az ott élők életminőségének javítása érdekében. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.