Felhívás!

Megkéselte a feleségét

Megkéselte a feleségét Kovászna megye

Tegnap délelőtt a kapujuk előtt, az utcán késelte meg feleségét, O. P.-t a kézdivásárhelyi O. Z., akinek ámokfutását végül a fia állította meg egy lapáttal. Az alulmaradt elkövető ekkor beszaladt a házba, és magát kezdte szurkálni, majd megpróbálta a saját torkát átvágni.

Rendőrautók, kordon, kíváncsi szomszédok és vérfoltok a járdán: ez a látvány fogadott tegnap délelőtt a kézdivásárhelyi Haladás utcában. Kapujuk előtt O. A., az elkövető fia tájékoztatott a történtekről.
– Apám három napja részeg. Ma reggel hatkor is elment, és részegen jött haza. Hátul voltam a konyhában, épp befejeztem a reggelimet, és amikor kijöttem, hallottam, amint édesanyám kiabál. Amint előjöttem, láttam, hogy anyum kiszalad a kapun, apám meg rohan utána egy késsel. Gyorsan közbe kellett lépnem, ezért megragadtam a közelben levő lapátot, és utánuk eredtem. Amire a kapuhoz értem, már láttam, hogy édesanyám vérzik, több helyen megszúrta – vázolta a történteket a fiatalember.

Az ámokfutó több helyen is megszúrta feleségét, ahol csak érte, mígnem a fiuk ütni kezdte a lapáttal, hogy megmentse az édesanyját.
– Végül édesanyám vérezve a szomszédba szaladt, apám pedig bement a házba. Utána menve láttam, ahogy saját magával próbál végezni. Többször is a mellkasába döfte a kést, és a nyakát is próbálta elvágni. Ismét közbeléptem a lapáttal, hogy leállítsam. Eközben a szomszédból hívták a mentőket és a rendőrséget – folytatta a horrorisztikus esemény taglalását O. A, megjegyezve, hogy édesanyját a kézdivásárhelyi kórházba vitték, apja hollétéről nem tudott részleteket mondani (azt közben bekísérték a rendőrségre – szerk.).

O. A. elmondta: az apja már több rendben bántalmazta édesanyját, és rengeteget ivott, valamint állandóan kötekedett. Volt elvonókúrán is, de nem használt. Több munkahelyen megfordult, de sehol se bírta sokáig. Egy ideig benzinkútnál is dolgozott, ahol utólag azzal fenyegetőzött, felrobbantja a töltőállomást. O. A. tudta szerint a legutóbbi munkahelyére már napok óta nem járt be az apja, tehát előfordulhat, hogy onnan is elbocsátottak.

A házban még egy 80 év körüli idős asszony, Sz. Zs. lakik, az áldozat édesanyja, aki a történtek után a szomszédoknál húzta meg magát.
Sz. Zs. húga, R. E. épp a helyszíneléskor érkezett látogatóba. Megdöbbenéssel fogadta a tragédiát.
– O. Z. olyan ember, aki megrészegedik, kikapcsol, és bántalmazza a családot – jegyezte meg elképedve a járdán tócsákban levő vér látványától.

Délutánra O. A.-tól megtudtuk, hogy az édesanyja állapota súlyosbodott, mert a tüdejét is szúrás érte, ezért Brassóba szállították. A rendőrség az éppen zajló nyomozásra hivatkozva kevés részlettel szolgált, elmondták, hogy testi sértés, bántalmazás miatt riasztották őket, és a helyszínen kiderült, hogy férj-feleség között „tört ki a konfliktus”. Megerősítették, hogy az áldozatot a brassói kórházba szállították, a nyomozás során körvonalazódni látszik, hogy emberölési kísérlet lehet majd a vád. Nem kaptunk hivatalos diagnózist a megszúrt nő állapotáról, és a hatóságok sem nyilatkoztak még erről. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.