Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Meghaladta a 3 ezreléket a fertőzöttségi arány Sepsiszentgyörgyön

FRISSÍTVE: Meghaladta a 3 ezreléket a fertőzöttségi arány Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Meghaladta a hármat az ezer lakosra jutó koronavírus fertőzések száma Sepsiszentgyörgyön.

Hirdetés
Hirdetés

Erről küldött figyelmeztetést a lakosságnak a belügyminisztérium, a RO-ALERT rendszeren keresztül. Ennek következményeként mostantól kötelező a maszkviselés minden zárt és nyílt térben, valamint az oktatás a hármas, vörös forgatókönyv szerint zajlik, kizárólag online.

A megyei katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy tartsák be az előírásokat!

FRISSÍTÉS: További 7 településen haladta meg a 3 ezreléket a fertőzöttségi arány

A fertőzési esetszámok növekedése miatt piros forgatókönyvre vált keddtől hét másik háromszéki település is: Árkos, Bodok, Málnás, Kézdialmás, Kézdiszentkereszt, Nagypatak és Angyalos oktatási intézményei – jelentette be hétfőn a Kovászna megyei vészhelyzeti bizottság.

A testület döntésének értelmében a fenti településeken kötelező a maszkviselés minden öt évnél idősebb személy számára, kül- és beltéri nyilvános tereken egyaránt, az egyházi rendezvényeken pedig csak helybéliek vehetnek részt.

Ugyanakkor tilos magánjellegű ünnepségek szervezése (esküvők, keresztelők, stb.), nem működhetnek a vendéglők és kávézók beltéri termei, kivéve a szállodákban található egységeket, ám azok csak saját szállóvendégeiket szolgálhatják ki.

A vendéglők teraszai továbbra is nyitva tarthatnak a távolságtartási szabályok szigorú betartásával (az asztaloknak egymástól legalább két méterre kell lenniük, egy asztalnál legfeljebb hat személy ülhet, ha nem egyazon család tagjai).

Egyben elrendelték az uszodák, játéktermek, mozik, előadó- és fitnesztermek, színházak és múzeumok tevékenységének felfüggesztését, valamint a szabadban folytatott szabadidős és sporttevékenységek tilalmát, kivéve azokat, amelyeket legfeljebb 10 fő részvételével tartanak (ha nem egyazon család tagjai), és tilos hat főnél nagyobb csoportok közlekedése a településen belül (ha nem egyazon család tagjai).

Az intézményeknek, az állami- és magáncégeknek ajánlott munkarendjüket otthoni és/vagy távmunkában megszervezni, ha pedig ez nem lehetséges, akkor úgy kell alakítaniuk a programjukat, hogy elkerülhetők legyenek a torlódások.

(Agerpres, nyitókép: Facebook/Sepsiszentgyörgy Önkormányzata)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 19., 14:42
    ÉRTÉKELÉS: 9

    A Ro Alert felrevezeti a magyarnyelvu olvasokat. A nyilt helyiseg nem ugyanaz mint a nyilt ter! A nyilt helyiseg egy stadion, piac, stb. A nyilt ter pedig pedig az utca is.