Felhívás!

Megalakult a TISZ

Pénteken tartották a Torjai Ifjúsági Szervezet (TISZ) alakuló ülését a helyi községházán. A szervezet tagjain kívül jelen voltak a MIK (Magyar Ifjak Kézdiszékért) képviselői, a LISZ (Lemhényi Ifjúsági Szervezet) néhány tagja, valamint dr. Daragus Attila, Torja polgármestere, Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke, Oláh István szintén a megyei tanács részéről és Fejér László Ödön szenátor.

A jelenlévőket Erős Rudolf, a MIK elnöke köszöntötte, majd dr. Daragus Attila vette át a szót. A polgármester kiemelte, hogy a tanács segítségére lesz a szervezetnek, közös programokat terveznek a fiatalokkal. Jakab István Barna személyes történetével próbált hatni a fiatalokra, elmesélte, hogyan lett repülőmérnökből alelnök a megyei tanácsnál. Hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a fiatalok aktív résztvevői legyenek közösségünknek, hiszen nélkülük nincs kiért fejleszteni, javítani, dolgozni.

A torjai fiatalok bemutatták terveiket. Eszerint szeretnék megismerni a község történelmét, kézműves ismereteket elsajátítani, néptánc- és népdaleseteket tartani. Fontos számukra a környezetvédelem, a falu tisztántartása. Természetesen szeretnének szórakoztató eseményeket is tető alá hozni, amelyekbe minden korosztályt bevonnának. Lesznek vetélkedők, versenyek, sportesemények, bálok és túrák is. Hosszú távú terveik közt szerepel egy színjátszó csoport alapítása, adománygyűjtési akciók, valamint közös programok a többi ifjúsági szervezettel.

Miután Oláh István és Fejér László Ödön is biztosították őket támogatásukról, a fiatalok megválasztották szervezetük elnökségét. Így lett Ilyés Barnabás a TISZ elnöke, Tusa Szabolcs és András Zoltán az alelnökök, Duduly Vendel pedig a titkár szerepét tölti majd be. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások