Hirdetés
Hirdetés

Még bővíthető a fesztivál

Még bővíthető a fesztivál Kovászna megye

Minden szempontból sikeresnek értékelték a 6. SIC Feszt– Székelyföldi Szabadegyetemet a szervezők. A Sugásfürdőn augusztus 8–11. között megtartott rendezvényen több mint tízezer ember fordult meg. A tegnapi sajtóértekezleten elhangzott: bár a hely fizikailag korlátozott, a fesztivál még 30–40 százalékkal bővíthető.

– Idén egy nappal hosszabb volt, és több mint 30 százalékkal többen vettek részt a rendezvényen, nemcsak a bulikon, hanem a különböző foglalkozásokon, programokon is – mondta el Kelemen Szilárd, a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) elnöke.

– Ez a fesztivál abban különbözik az összes többitől, hogy szakmai, nevelési, oktatási programokat is tartalmaz, amelyekre az egész megyéből érkeztek érdeklődők – mondta az esemény főszervezője.
Kiemelte a szombati napot, amikor a családokkal együtt több mint négyezer személy fordult meg Sugásfürdőn. Ennek ellenére az egész rendezvény alatt a sürgősségi ellátást biztosító Salvatore Egyesületnek mindössze négyszer kellett közbelépnie, ami ekkora tömeg mellett „vállalható szám”.

Kelemen szerint bebizonyosodott, ha odafigyelnek a fiatalok igényeire, akkor igenis aktívan részt vesznek a közös tevékenységeken, és nem csak az egyébként „nagyon komoly fény- és hangtechnikát” használó színpad előtt buliznak.

A HÁRIT elnöke bejelentette: a bilete.ro honlapon 30 lejért máris lehet úgynevezett ananászbérleteket vásárolni a 2020. augusztus 6–9. között esedékes 7. kiadásra, amelynek résztvevőit még idén bejelentik. Az ananász onnan jön, hogy az idei fesztiválnak ez volt a jelképe. Antal Balázs ötletgazda szerint a választott jelkép bevált, mert mindenki meg akarta nézni, hogy mit keres Székelyföldön egy ananász a plakáton vagy a rendezvény Facebook-oldalán. A mintegy száz önkéntest koordináló HÁRIT-ügyvezető megállapította: az önkéntesek derekasan helytálltak, élvezettel végezték munkájukat, amit az is bizonyít, hogy 90 százalékuk jelezte, jövőre is részt vállalna a lebonyolításban, de akár a szervezésben is.

Hirdetés
Hirdetés

Bodor Loránd, a helyet biztosító Rekreatív Rt. vezetője úgy vélte: a rendezvény megmutatta, hogy Sugásfürdőre nem csak a középkorúak, hanem a fiatalok is szívesen járnak. Grüman Róbert, a háromszéki RMDSZ ügyvezető elnöke, egykori HÁRIT-elnök úgy fogalmazott: bár hiányosságok adódtak (változatlanul nem egyszerű feladat éjjel 3-kor 1500 fiatalt lehozni a városba), a SIC Feszt továbbra is a háromszéki ifjúság „első fesztiválélménye” marad, hiszen a szülők nem szívesen engedik el kamasz gyerekeiket a Maros és Kolozs megyei „nagy” fesztiválokra. „Nagyon nagyok” továbbra sem akarnak lenni, a cél családias, biztonságos, a háromszéki fiatalok zsebpénzéhez mért kikapcsolódási lehetőséget ajánlani.

– A SIC Feszt a háromszéki fiatalok körében elérte azt a szintet, hogy ők nem szeretnének ebből kimaradni. További támogatókat keresünk, hogy pénzben is elérhető szinten tudjuk tartani a rendezvényt – közölte Grüman.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük