Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mától pótérettségi

Mától pótérettségi Kovászna megye

Mától augusztus 19-ig négy egymást követő napon zajlik a dolgozatírás azok számára, akik július 26-ig beiratkoztak a pótérettségire, később, augusztus 23–31-e között történik meg majd a digitális és nyelvi kompetenciák egyenértékűesítése (azaz a felmérés helyett korábbi jegyeket fogadnak el). Az érettségizők számára egyetlen vizsgaközpontot szervezett a Kovászna megyei tanfelügyelőség, a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Líceumban.

Ma román nyelvből, holnap, kedden a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 18-án a szaknak megfelelő választott tantárgyból, végül 19-én anyanyelvből írásbeliznek a pótérettségizők.

Hirdetés
Hirdetés

Megyénkben a beiratkozási listán 384-en szerepelnek, 79-en a román tagozatról, 305-en a magyar tagozatról. A 384-ből 276-on idei végzősök, 108-an korábbi évfolyamok végzettjei. Többségük nappali tanulmányok után vág neki a vizsgának, esti tagozaton 9-en, csökkentett látogatással 10-en végezték a középiskolát.

A pótérettségi előzetes eredményeit augusztus 31-én teszik közzé, ugyanaznap fogadják az óvásokat is, amelyeknek elbírálása után, szeptember 3-án közlik a végleges eredményeket.

A nyári érettségin az 1105 Kovászna megyei vizsgázó 65,16%-a érte el a sikert jelentő 6-os átlagot tavaly ilyenkor pedig a résztvevők 36,84-a felelt meg a kihívásnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük