Felhívás!

Más itt a törvény?

Más itt a törvény? Kovászna megye

A nemrég lezajlott, év eleji baróti rendkívüli tanácsülésen Bíró Béla köpeci tanácsos tette fel Benedek Huszár János polgármesternek a kérdést:„Miért nem lehet a baróti tanácsnál forgalomba beíratni a traktorok után köthető utánfutókat? Máshol, itt Erdővidéken minden községben beírják azokat, csak Baróton nem.”

A köpeci utánfutókat el kell vigyék tulajdonosaik Bardocra beíratni, mert Baróton nem írják be. Mi az oka ennek? – tette fel a kérdést Bíró Béla.
A polgármester nem tudott a kérdésre azonnali választ adni, de megígérte, utánajár az okoknak, és még ebben a hónapban, valószínűleg a soron következő rendes tanácsülésen válaszol az érintetteknek. Úgy vélte, valószínűleg egy törvény (helytelen) értelmezéséről lehet szó, emiatt utasítják vagy utasították el eddig Baróton a beíratást.

Mindenesetre, az agrointeligenta.ro oldal szerint az elmúlt évben változott a traktorok, utánfutók beíratására vonatkozó jogszabály, belügyminiszteri rendelet szerint azok beíratását helyi tanácshatározatokban szabályozhatják, ám a járművek tulajdonosai a forgalomba íratást csak az érvényes műszaki ellenőrzést igazoló iratok birtokában kérhetik. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. január 11., 7:01
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Úgy látszik, hogy a baróti polg. mesteri hivatal keblében dolgozó alkalmazottak sok mindenben nincsenek a helyzet magaslatán! Nem ismerik a törvények alkalmazásának módozatait! Ezen kell a mostani polgármesternek javítania!