Hirdetés
Hirdetés

Már a tetőszerkezeten dolgoznak

Már a tetőszerkezeten dolgoznak Kovászna megye

Már a tetőszerkezetén dolgoznak annak a leendő kézdivásárhelyi bölcsődének, melynek alapkövét bő két hónapja tették le. Emellett az új óvodaépület is befejezés előtt áll és a nyujtódi iskola teljes körű felújításával is jól haladnak. A részletekbe dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester avatta be lapunkat.

Hirdetés
Hirdetés

A 2021-ben elindított bölcsőde-program keretében épülő, negyven gyerek befogadására alkalmas bölcsőde építésével az ütemterv szerint haladnak, jelentette ki megkeresésünkre Szilveszter Szabolcs. „A tetőszerkezetet fejezik be, majd a tűzfalak és a tető következik. A héten befejezik az ivóvíz-és szennyvízvezeték elhelyezését, a fő gázvezetékre való rácsatlakozás ügye is jól alakul. A tető befejezését követően a belső munkálatokhoz látnak hozzá. Úgy vélem, júnus közepére már pirosban áll majd az épület. Látványosan, megfelelő ütemben haladnak a munkával, a jelek szerint augusztusban elkészül az épület” – nyugtázta. Hozzátette, az említettek mellett a bejáratnál helyet kapó zsiráf elhelyezéséhez szükséges alapot is kiöntötték.

Kivonulófélben az építő

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség támogatásával a Bod Péter Tanítóképző udvarán nyolcvan kisóvodás befogadására alkalmas épületnél az utolsó simításokat végzik. „A fürdők fajanszozása is megtörtént, az önterülő gumi-járófelület kiöntése van még hátra a két emeleten, mondhatni, onnan már kivonulófélben van az építő” – jelentette ki. Hozzátette, a játszótér-elemek és a bútorzat megrendelését és elhelyezését követően ősszel reményeik szerint az új épületben indulhat az oktatás.

Nyár végére megújul az iskola

Jól haladnak a nyujtódi Jakabos Ödön Általános Iskolának a 2014–2020-as Regionális Operatív Program keretében az ingatlan energetikai hatékonyságának növelését célzó projekttel is. „Az épület hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, új fűtésrendszer és mechanikus szellőztetőrendszer kiépítése is a benne foglaltatik a projektben” – sorolta.

Hozzátette, régi épületről lévén szó, nem képezte a pályázat részét a tető újjáalakítása, ám azt az önkormányzat önrészből finanszírozta. „Nyár végére befejezik a felújítást, remélhetőleg az őszi iskolakezdésre át lehet venni a munkát” – összegzett az elöljáró.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások