Felhívás!

Majális Bölönben

Majális Bölönben Kovászna megye

Régebbi korok majálisainak hangulatát hozták vissza Bölönbe szombaton, ahol a helybéli unitárius egyházközség által nemrég megvásárolt Tana-kúria udvarán majálist szerveztek.

A vendégeket, akik meglehetősen szép számban gyülekeztek, Kozma Albert unitárius lelkész, a majális szervezője üdvözölte. Beszédében bátorította a résztvevőket: ne szégyelljék megélni magyarságukat, örvendjenek, hogy olyan nemzet tagjai, akik évezredes múlttal, páratlan hagyományokkal rendelkeznek, „de ezeket meg is kell bátran mutatni a világnak” – mondta.

„Katonának szült az anyám” – idézte Kriza János ismert sorait, hozzáfűzve, hogy ma inkább az őrhelyen való helytállásra gondoljunk e sorok kapcsán, annál is inkább, mert nincs más hazánk, ahová mehetnénk, „itt akarunk élni, beszélni magyarul, bölcsőt ringatni és jövőt építeni azok számára, akik hisznek a magyarság összetartozásában” – hangsúlyozta.

A jó, majálisi hangulatot az udvarhelyszéki Napkorona dalkör tartalmas előadása vezette fel, de fellépett a bölöni Kék Virág Néptánccsoport, és más előadók is válaszoltak a tiszteletes hívó szavára, aki – mint mondta – nem tett egyebet, mint negyed évszázad után újjáélesztette az egykori bölöni majálisok szép hagyományát. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások