Felhívás!

Lesz szentgyörgyi városzászló

Jó híreket hozott csütörtöki sajtótájékoztatójára Antal Árpád polgármester. A sepsiszentgyörgyi városzászló elfogadásáról 2010-ben hozott először határozatot a helyi tanács, a kormány pedig kedden, június 29-én bólintott rá. Kormányhatározattal átkerült a városhoz a sport- és ifjúsági igazgatóság Bánki Donát utcai ingatlanegyüttese is.

Számos jogi hercehurcán, támadáson, feljelentésen túllépve 2014 júniusában a Brassói Táblabíróság úgy döntött, nem szabad használni a városzászlót. Ám amikor 2015-ben a parlament elfogadott egy jogszabályt, mely szerint a településeknek lehet saját zászlójuk, erre a jogszabályra alapozva a helyi tanács újra határozatba foglalta a szentgyörgyi városzászló iránti igényt, és az önkormányzat a teljes dokumentációt, ahogy kell, felterjesztette a fejlesztési minisztériumba. Ott porosodott ez év januárjáig, amikor is Cseke Attila fejlesztési miniszter többszöri nyomatékos felkérésére előkerült, és a kötelező procedúra végén megszületett az elfogadásról szóló kormányhatározat. A zászlót a határozat Hivatalos Közlönyben való megjelenése után függesztik ki a városházára.

Egy másik kormányhatározattal szerdán átadták az önkormányzatnak a sport- és ifjúsági igazgatóság Bánki Donát utcai, eddig minisztériumi tulajdonban levő ingatlanegyüttesét (telket és épületet), hogy a város a központi zóna rehabilitációját zavartalanul elvégezhesse.

– Konkrét ügyekben is vannak előrelépések, szimbolikus, identitáserősítő kérdésekben is – értékelte a polgármester, végső soron a szavazó választópolgároknak tulajdonítva az eredményeket, hiszen az ő támogatásukkal lehetnek jelen a döntéshozásban, és a jelenlétnek köszönhető, hogy érvényesíthetik a magyarság akaratát kifejező jogszabályokat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.