Felhívás!

Lesz béremelés az egészségügyben?

Lesz béremelés az egészségügyben? Kovászna megye

Úgy látszik, hogy nem teljesen hiába állt sztrájkőrséget a minisztériumok előtt, illetve tüntetett a megyeszékhelyeken a prefektúrák, valamint a kormány székhelye előtt a Sanitas Szakszervezeti Szövetség: írásos javaslat született arról, hogy az egészségügyi ágazat dolgozói megkapják az egységes bértörvény által 2021-re előrevetített béremelésüket.

Az erre vonatkozó módosító javaslatot a szenátus egészségügyi bizottságának tagjai terjesztik a parlament elé.
– Erre még nem kell kölcsönt felvenni, de tény, hogy a felsőházi szakbizottság beleírta a költségvetésitörvény-tervezet módosításába, hogy a közszférában ugyan befagyasztják a béreket, de az egészségügyi dolgozók idén is megkapják a 2018-as és 2022-es fizetésük közötti különbség egynegyedének megfelelő béremelést – mondta el megkeresésünkre Vasile Neagovici.

A Sanitas Kovászna megyei elnöke szerint „biztosnak tűnő” ígéretük van a munkaügyi minisztertől arra is, hogy a szociális segélyszervezetek dolgozói megkapják az egészségügyben adott kockázat pótlékot. Bár a harmadik követelésük teljesülésére (hogy ti. a pótlékokat az aktuális fizetésből számítsák ki) nem sok esélyük van, de ha háromból kettő bejönne, az „több mint elfogadható” teljesítmény lenne – mondta Neagovici. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.