Felhívás!

Lenyűgözte a tehetségkutató zsűrijét a rétyi tubás

Lenyűgözte a tehetségkutató zsűrijét a rétyi tubás Kovászna megye

Négy igennel jutott tovább a Românii au talent válogatójáról Csoma Attila. A 26 éves rétyi férfi híres filmzenéket adott elő hangszerén.

A férfi a rétyi fúvószenekar tagja, akikkel az évek során számos elismerésben részesült.

Csoma Attila produkcióját, amely a Csillagok háborúja, a Mission Impossible, illetve a James Bond filmek betétdalait tartalmazta, péntek este vetítették a Pro TV műsorán.

A zsűrit azonnal levette a lábáról az igényes zenei összeállítás, négy igennel juttatták tovább a rétyi férfit.

“Nem gondoltam volna, hogy ezt a zenét el lehet játszani tubán. Egy nagyobb szimfonikus zenekarban általában meg sem hallom, hogy mit csinál a tubás, most azonban megértettem” – mondta Florin Călinescu a produkciót követően.

Csoma Attila elmesélte, hogy egyedül sajátította el a hangszer tudományát, egy tanárának biztatására, aki nekiajándékozott egy tubát, annak reményében, hogy beszáll a falu fúvószenekarába, ahonnan éppen egy tubás hiányzott.

Később a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban tanult, jelenleg pedig a rétyi fúvószenekar oszlopos tagja, emellett pedig kőművesként dolgozik.

A Românii au talent 11. évadának főnyereménye 120 ezer euró, a második helyezett 20 ezer, a harmadik 10 ezer euróval lehet gazdagabb.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások