Felhívás!

Lassan haladnak

A főtér keleti oldalán dolgozik az udvarterek korszerűsítésével megbízott vállalkozás Kézdivásárhelyen. A város vezetősége reméli, hogy idén a központnak ezen a részén meghúzódó udvarterek elkészülhetnek.

A szűk udvarterekben nagyobb gépek nem tudnak dolgozni, így a kivitelező jórészt kézi erővel vagy kisebb, alacsonyabb teljesítményű gépekkel tud csak haladni. További nehézséget jelentenek a helyet keresztül-kasul szelő vezetékek, a gázcsövek és villanyvezetékek. Bokor Tibor polgármester szerint idén az egykori szülészet oldalán meghúzódó terek, ha minden rendben megy, elkészülhetnek, jövő évben következne a főtér másik oldala. A csatornarendszer kiépítésével járó munkálatot követően kezdik meg az udvarterek burkolását, ami kockakővel fog történni.

A drága építőanyagot az önkormányzat meg kell vásárolja, mert amelyik udvartérben volt is burkolat, már jórészt tönkrement, de sok olyan van, amelyikben nincs semmiféle járófelület. A szörnyű állapotban lévő Iskola utca kapcsán a város elöljárója elmondta: tűzoltásszerű munkálatokat fognak végezni, hogy a szintén kockakővel burkolt úton tátongó gödröket valamelyest eltüntessék. Nagyobb beavatkozásra nem kerül sor, ugyanis az Iskola utca teljes korszerűsítését akkor végzik, mikor a környékén levő udvarterek is sorra kerülnek. Ez amiatt van, mert az említett utcát is közművesíteni kell, ami gyakorlatilag össze fog kapcsolódni az udvarterek hálózatával.

A város elöljárója arra szóbeli ígéretet kapott a villanyszolgáltatótól, hogy az udvarterek közvilágításának korszerűsítéséhez hozzájárulnak, így a villanyvezetékek föld alá kerülnek, hogy ne rontsák a város jellegzetességének számító sikátorok képét. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. május 18., 8:18
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Esetleg a sok tákolmánytól is meg lehetne szabadulni ezzel az alkalommal, mert az ott lakók nagyon felelőtlenül kezelik a városnak ezt a ritkaságát és hegyre-főre építik a sok mocskot. mert ugye, jogaik vannak. A felelősségről nem beszélek.