Felhívás!

Lánymentes őrjárat

Lánymentes őrjárat Kovászna megye

Május első hétvégéjén elindul ellenőrző útjára a Zöld Őrjárat – tájékoztatott az említett csapatot működtető sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetősége.

Az őrjárat tagjai a tavalyihoz hasonlóan a sepsiszentgyörgyi Babeş-Bolyai Tudományegyetem környezetvédelem szakos diákjai. Idén tíz önkéntes ténykedik: az elmúlt esztendőkhöz képest annyi a változás, hogy egyetlenegy lány sem jelentkezett a járőrözésre.

Az önkéntesek hétvégenként kerékpárral járják végéig a kedvelt kirándulóhelyeket: a Sugásfürdő felé vezető út mentén, Előpatak irányába, az Olt folyó partján és a Kolcza-gödör környékén. Hétköznapokon a fent említett helyszíneken hulladékgyűjtést végeznek.

– A csapat tájékoztató munkát végez, ahol észreveszik, kerülik a bajt. Tavaly például egy bulgáriai rendszámtáblájú furgon köré telepedett, garázda csoport miatt hívták a rendőrséget. Ahol túl nagy baj van, ott rendőrségi erősítést kérnek – magyarázta Kádár István, a Zöld Őrjárat koordinátora, kifogásolva, hogy a kirándulóhelyeken járőröző csendőrök legtöbbször „kirándulóként” szemlélik a terepet, pedig hasznosabb lenne, ha figyelnének a szabálysértőkre.

A tavalyi turistaszezon alatt az önkéntesek egyébként 221 zsáknyi, azaz 27 köbméter szemetet gyűjtöttek össze. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.