Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kovid és a féldeci

Kovid és a féldeci Kovászna megye

Nincs biztonsági határ az alkoholfogyasztás esetében, az egészség romlásának kockázata minden egyes elfogyasztott itallal nő – figyelmeztet legújabb kampányában a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság. Ugyanakkor ismételten eloszlatják a hiedelmet: az alkoholfogyasztás nem véd meg a Covid19-cel szemben!

Hirdetés
Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az alkoholfogyasztás a harmadik fő oka a betegségeknek és az idő előtti halálozásnak a lakosság körében, világszerte több mint 200 betegségért felelős.
Romániában a férfiak 80%-a és a nők 55%-a alkoholfogyasztó, a férfiak 67%-a és a nők 31%-a pedig túlzott mértékben fogyaszt alkoholt. A legutóbbi statisztikák szerint, 2017-ben az alkohol okozta elhalálozás mértéke 100 ezer lakosra számítva 44,33 haláleset volt a 15–49 éves lakosság körében, 308 haláleset 100 ezer lakosra az 50–59 éves korosztályban, és 793 haláleset 100 ezer lakosra 70 év felett. A férfiak 2 százaléka, míg a nők 0,6 százaléka alkoholfüggő. A WHO 2017-es jelentése szerint Románia világviszonylatban az 5. helyen áll, ami az alkoholfogyasztás mértékét illeti.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság Az alkoholfogyasztás befolyásolja az egészségét! Nem éri meg kockáztatni! Tájékozódjon! címmel indított kampányt, az alkoholfogyasztás hatásairól, ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a tévhitekkel ellentétben az alkohol nem véd meg a koronavírus ellen, és nem is gyógyítja a fertőzést. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások