Felhívás!

Korszerű hulladékgyűjtő a céhes városban

Korszerű hulladékgyűjtő a céhes városban Kovászna megye

Hamarosan mágneses kártyával nyitható hulladékgyűjtő szigetre vihetik a szemetet a kézdivásárhelyi Vágóhíd utcai szociális tömbházak lakói. A részletekbe Zonda Balázs, a helyi Gosp-Com Kft. igazgatója avatta be lapunkat.

– Az áramellátást napelemmel oldjuk meg, ugyanakkor a létesítményt mozgásérzékelős világítással látjuk el. Reményeink szerint jövő héten a kivitelező cég beüzemeli a zárakat, és akkor minden családnak kiosztjuk a „kulcsokat” – újságolta Zonda Balázs. Hozzátette, ez csak a kezdet.

A következő a sorban a Haladás utcai hulladékgyűjtő lesz. Nem véletlenül célozták meg a kisebb lakóközösségeket, hiszen így könnyebben kapnak visszajelzést, illetve könnyebb az esetleges kezdeti hibák kijavítása.

– Amennyiben működőképesnek bizonyul a megoldás, a folytatásban az összes hulladékgyűjtőt hasonlóképpen korszerűsítenénk, hiszen idénre tizenkét hulladékgyűjtő sziget megépítését terveztük. A szükségállapot picit bekavart, ám bízunk benne, hogy hamarosan helyrerázódnak a dolgok, és valóra válthatjuk terveinket – fejtette ki. És hogy miért nem lakattal zárják a hulladékgyűjtőket?

– Úgy vélem, ez mindenki számára kényelmesebb, másrészt egy lakat bármikor eltűnhet – érvelt az igazgató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások