Felhívás!

Koronavírus a Depóban

Koronavírus a Depóban Kovászna megye

Annak ellenére, hogy a járvány kitörése óta mindent megtettek, hogy alkalmazottaikat és vásárlóikat megóvják, a sepsiszentgyörgyi Depo vállalat egyik munkatársa COVID-19 fertőzésben érintett, közölték pénteken.

Boér Lehel tulajdonos elmondta, a cég többi dolgozója tünetmentes, illetve nem tudnak más fertőzöttről. Két váltásban dolgoznak, törekedve arra, hogy az alkalmazottak minél kevesebbet érintkezzenek egymással, illetve a vásárlókkal.

– Minden reggel nyilatkozatot töltenek ki azzal kapcsolatosan, hogy milyen egészségügyi állapotban vannak. A mottónk az lett: viselkedjetek úgy, mintha mindannyian betegek lennétek – mondta Boér Lehel.

A beteg kollégával kapcsolatosan elmondta: egy héttel korábban érzett hőemelkedést, másnap, szombaton dolgozott. A munkahelyén egy kollégájával érintkezett mintegy 800 négyzetméteren, de vele és vevőkkel szemben is betartotta a másfél méter távolságot. Mivel hőemelkedése nem múlt el, hívta a 112-es számot, ahol azt javasolták, keresse fel családorvosát. Ennek eleget téve, kezelőorvosa vizsgálat után antibiotikumos kezelést írt fel. Ekkor már nem járt be a munkahelyére, otthon maradt, és saját felelősségre tesztet kért a Pro Vitam klinikától, melynek eredménye pozitív lett COVID 19-re. A labor munkatársai feleségét is letesztelték, az ő eredménye azonban negatív. A vele dolgozó kollégát az otthonában izolálták, ő mai napig tünetmentes.

– Fontos kiemelni, hogy kollégánk az elmúlt időszakban nem járt külföldön, nem volt szabadságon, illetve tudomása szerint nem érintkezett igazoltan koronavírusos beteggel. Önhibáján kívül betegedett meg – hangsúlyozta a cégvezető.

Úgy véli, a cég tevékenységén lassítani, de teljesen leállni nem kell, főleg, hogy a fertőzött személyhez köthető lappangási idő is lejárt. A cég szolidaritást vállalt az egészségügyben dolgozókkal, ezért 10 ezer lej támogatást nyújtott a Rotary Clubnak kórházi eszközök beszerzésére.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.