Felhívás!

Környezetünkért játékosan

Környezetünkért játékosan Kovászna megye

Április 6–9. között a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület partnerségben a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesülettel és a helyi sportirodával elemis diákoknak rendezett napközis tábort.

A hetedik alkalommal szervezett tábornak tizenkilenc helybéli, illetve kézdiszentléleki résztvevője volt. A járványügyi előírások betartásával naponta 9–16 óra között rendezett foglalkozások témája a környezetvédelem és a sport volt.
– Az újrahasznosításra fektettünk hangsúlyt, aztán a mozgás, általában az egészséges életmód jelentőségét hangsúlyoztuk ki. Minden reggel tornával kezdtünk, kedden vendégünk volt Forró Béla, a Székely Kutyaklub vezetője, aki a kutyatartásról tartott előadást, illetve az Angliából származó David Speight jóvoltából a gyerekek kipróbálhatták a cajónt – osztotta meg lapunkkal Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke.
A táborozók a négy nap során rengeteget táncoltak, asztaliteniszeztek, tekéztek, fociztak, kosárlabdáztak és koordinációs játékokkal szórakoztak.
– Hulladékból készítettünk hasznos termékeket, kifestősök segítségével különböztettük meg a tápláló, illetve egészségtelen étkeket, aztán pénteken zsákbanugrás, zokni-divatbemutató, illetve délután a Wegener-parkban tett kiruccanás zárta a négynapos tábort, melynek résztvevői vászonszatyrot kaptak emlékül – sorolta. Megjegyezte, a táborok egyik célja egy környezettudatos réteg kinevelése. „Bízom benne, hogy ezek a gyerekek, akik közül többen visszajáró táborozók, a jövőben tudatosan figyelnek környezetükre. Az is rendkívül fontos, hogy a táborozás ideje alatt a kicsik számítógép- és mobiltelefon-mentes környezetben vannak”, hangsúlyozta. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.