Felhívás!

Környezetünk éber őrei

Környezetünk éber őrei Kovászna megye

A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség idén, fél év alatt közel 400 ezer lejre bírságolt és öt cég tevékenységét függesztette fel az észlelt szabálysértések miatt. Az esztendő első napja és június utolsó napját magában foglaló statisztikai adatokból szemelgettünk.

Az említett időszakban a statisztikák szerint 173 ellenőrzést végeztek az őrség munkatársai, ebből 32 esetben szálltak terepre különféle riasztások, panaszok, lakossági jelzések következtében, és 16 alkalommal hivatalból indítottak kivizsgálást, továbbá 19 esetben más hatóságokkal együtt ellenőriztek. Az eredmény nem maradt el, így különféle kihágások, törvénytelenségek miatt 396.300 lejre büntettek. A hivatal közleménye arra is rámutat, hogy az említett összeg 36 bírságot takar, továbbá 17 alkalommal figyelmeztetéseket osztottak a szabálysértőknek.

A leggyakrabban előforduló rendellenességek a környezetvédelmi engedélyek hiánya, ezek igénylésének mellőzése, de a törvénytelen szemetelés, hulladékégetés, vagy iratok nélkül történő hulladékszállítás is megtalálható ugyanitt.

Az ellenőrzések során öt cég működési engedélyét felfüggesztették (ezekről már korábban beszámoltunk), illetve 3 szekeret és egy haszonjárművet is elkoboztak, és az illetékes hatóságok fele jelezték a bűnügyi kihágásokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.