Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Könyvtár szükségállapotban

Könyvtár szükségállapotban Kovászna megye

A szükségállapot ideje alatt ugyan nem kölcsönöznek, és vissza sem vesznek könyveket a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban, ám számos érdekes lehetőséggel kecsegtetnek mind a kicsik, mind a nagyok számára az online felületeken.

Hirdetés
Hirdetés

Szonda Szabolcs, a megyei könyvtár igazgatója érdeklődésünkre elmondta, március 11-től tartanak zárva, a könyveknek a kölcsönzési határidejét – amelyek az említett időpont után jártak le – automatikusan meghosszabbították, késedelmi kamatot nem számolnak. Az igazgató kifejtette, elviekben mindent hosszabbítnak, és azon vannak, hogy a nyitást követően se egyből szigorral viszonyuljanak az olvasókhoz.

Jelenleg néhányan az adminisztrációból felváltva járnak be a könyvtárba, a többi alkalmazott távmunkán van (heti kötelező munkabeszámolóval), illetve többen használták ki a törvény adta lehetőséget, és kiskorú gyerekükre ügyelnek otthon. Mindannyian abban reménykednek, hogy a szükségállapot lejárta után újra feléled a kölcsönzési kedv, minden visszatér a régi kerékvágásba a könyvtárnál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük