Felhívás!

Készen állnak a havazásra

Készen állnak a havazásra Kovászna megye

Akár ma éjjel is lehavazhat, a Tega Rt. köztisztasági vállalat készen áll a télre – mondta Máthé László igazgató. A szóráshoz szükséges eszközök készen állnak, embereik pedig szintén, így nem éri meglepetésként őket az első hó.

Már hetek óta felkészült a köztisztasági vállalat a télre, amikor havazik, azonnal tudják takarítani az utakat, járdákat Szentgyörgyön. A Tega Rt. felel minden közút takarításáért városszerte – mondta Máthé László igazgató. A vállalat 8 darab kis járdaseprő géppel és szintén 8 darab, különböző méretű hókotró géppel dolgozik, mintegy hatvan ember takarítja a havas utakat. Idén 350 tonna sót és 1000 tonna egyéb csúszásgátló anyagot használnak majd, készen állnak a gépi hóeltakarításra és a hóelszállításra is. A takarítócsapat kiegészül a sofőrökkel, a munkások a fizetésük fölött készenléti pénzt kapnak annak érdekében, hogy a nap bármely pillanatában a városlakók rendelkezésére álljanak.

Az igazgató felhívja a lakók figyelmét, hogy a Tega Rt.-nek a városban néhány járdaszakasz hótalanítására van szerződése, azon közterületek esetében, ahol a lakók nem kötöttek szerződést egyetlen vállalattal sem a hóeltakarításra, maguknak kell ellapátolni a havat. Ugyanez érvényes a magánházak, illetve cégek előtt járdaszakaszokra is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 3., 6:56
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Jó lenne ha elárulnák nekünk is melyik az a néhény járdaszakasz amelyiknek a hótakaritására van szerződésük,és kivel kötötték a szerződest?? Egy lakó hogy köthet szerződést önökkel egy olyan közteröletre amelyik nem az ő tulajdona?? A TEGA RT felel minden közút takaritásáért városszerte mondja MÁTHÉ LÁSZLÓ. A JÁRDA SepsiSZENNYgyörgyön az közút,vagy csak az közút amelyikre szerződést kötöttek?? Akkor meg hogy felelnek városszerte a takaritásért ha nincs szerződésük és nem takaritják?? Aztán hogy felelnek azért amit a tulaj takaritott el a saját háza elől?? Esetleg azért is önöknek megy a fizetség és az elismerés amit nem önök végeztek el. Önöket nem éri meglepetés az esö hónál,viszont minket igen,amikor előkerül az 5o éves U65o es traktor az utána akasztott hóekével, vagy mikor az utánfutorol lapáttal szórják a homokot mint FRED és BARNEY a kőkorszakban. Egy csaló hazug hozzánemértő vezetőséggel rokonokkal udemerés seggnyalókkal felduzzasztott pénzéhes társaság az egész tega!!!