Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövő év végére kiépítenék a Kézdivásárhelyhez tartozó falvak gázhálózatát

Jövő év végére kiépítenék a Kézdivásárhelyhez tartozó falvak gázhálózatát Kovászna megye

Tavasszal írták alá az Oroszfalu, Sárfalva, Szászfalu és Nyujtód települések gázhálózatának kiépítését célzó beruházás kivitelezési szerződését és a napokban munkához is látnak.

Hirdetés
Hirdetés

Az áprilisi szerződéskötést követő sajtótájékoztatón Bokor Tibor polgármester megjegyezte, 19,5 kilométer hosszú gázvezetéket és 1119 új bekötővezetéket helyeznek el az említett településeken. A napokban újabb jó hírrel szolgált az elöljáró a téma kapcsán, munkához lát a kivitelező cég. „Adódott egy lehetőség, hogy pályázzunk erre a nagy beruházásra. Ötvenmillió lejt meghaladó szerződésről van szó, az egész országban mindössze nyolc település pályázatát hagyták jóvá ezidáig. Székelyföldről tudtommal Kézdivásárhely az egyetlen nyertes település” – nyilatkozta az elöljáró.

Hozzátette, Kézdivásárhelyen a gázhálózat egészen a vasútig ki van fejlesztve. „A vasúton túl kivételt képez az egykori fafeldolgozó helyén létesített ipari park, ahová az önkormányzat önerőből vezettetett gázt, máshol nincs vezeték (fotó)” – jegyezte meg.

Több helyen látnak egyszerre munkához, és a tervek szerint azt határidő előtt befejeznék. „Hároméves projektről van szó, de azt ígérték, jövő év végéig befejezik. Az Oroszfalu és Sárfalva közötti letérőig mielőbb jó volna végezniük, hiszen ott bicikliutat létesítenénk, és ahhoz nem lehet hozzálátni, mielőtt a gázvezetéket nem helyezik a föld alá” – jegyezte meg.

Hangsúlyozta, remek lehetőség adódik a helyi lakosság számára a majdani fővezetékre való díjmentes rácsatlakozáshoz. „Időben értesítjük majd a lakosokat, hogy lehetőség lesz ingyen rácsatlakozni a fővezetékre. Amennyiben ezt nem igénylik a beruházás ideje alatt, ám később szeretnék bevezettetni a gázat, maguknak kell fizetniük a nem csekély rácsatlakoztatási összeget. Majd a megfelelő időben mindenkinek javasolom, éljenek a lehetőséggel” – összegzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. augusztus 30., 18:30
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Idaig azzl erveltek hogy azert nem lehet gazvezeteket a Vagohid utcaba vagy Oroszfaluba lefektetni mert azt nem lehet a vasut alatt folott att hozni!Megvaltozott az erre vonatkozo szabalyozas?Most folvagjak aBEM utcat es a Vagohid utcat amelyeket alig fejeztek be?

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 31., 9:31
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A vilagon navy harc folyik a „zoldenergia” nepszerusitesere es mi most fektetunk be a gazvezetekekbe. Ha a „zoldenergia” annyira jo, akkor inkabb aramkabelekbe es transzformatirokaba kellene fektetni a penzt. Amire meglessz a gazhalozat, az egekben fog jarni a gaz ara.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 31., 17:35
  ÉRTÉKELÉS: -2

  A tobb mint 50 millio lejes foldgazas beruhazas helyett mi lenne ha szeleromuveket es napkolektorokat telepitenenek ezen telepulesekre?Ez a megoldas fol sem merult?