Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játszótér és rendelő létesül

Játszótér és rendelő létesül Kovászna megye

Hétfő délután a miklósvári kultúrotthonban tartott lakossági fórumot Benedek-Huszár János baróti polgármester, aki beszámolt a helyieknek a megválasztása óta eltelt időszak történéseiről, és vázolta a polgármesteri hivatalnak az elkövetkező időszakra vonatkozó miklósvári terveit. A fórumon nagy számban vettek részt az érdeklődők, akik nem rejtették véka alá problémáikat, elégedetlenségeiket sem.

Elöljáróban a polgármester kitért a falut érintő, eddig tervbe vett legnagyobb beruházásra, a víz-és szennyvízvezetékek lefektetésének projektjére. Összehasonlításként elmondta, hogy mindaddig, míg Miklósvárról éves szinten mintegy 300 ezer lej adó jön be a baróti polgármesteri hivatal kasszájába, ez a beruházás milliós nagyságrendű, Felsőrákoson például közel 8 millió lejbe kerül, és hasonló értékre lehet számítani Miklósváron is.

Hirdetés
Hirdetés

– Helyi költségvetésből ezt teljesen elképzelhetetlen megvalósítani, a közművesítés csakis pályázati pénzekből lehetséges – vázolta.

A miklósvári szennyvízhálózat tématervét nemrég hagyták jóvá a baróti tanácsosok, másfél-két hónap múlva a megvalósíthatósági tanulmány is elkészül – számolt be a polgármester, hozzáfűzve, hogy az újabb pályázatok meghirdetésére év vége-jövő év eleje körül lehet számítani.

A miklósváriakat érintő kisebb tervek közül a polgármester egy játszótér építését említette, melyet az iskolaudvaron épülő multifunkcionális terem mellett képzeltek el. Ez egy körülbelül 20 ezer lejes beruházás, és a megyei tanács is hozzájárul megépítéséhez, ahogy a volt óvoda épületében a háziorvosi rendelő kialakításához is, azért, hogy a miklósváriaknak ne kelljen Köpecre vagy Barótra járniuk orvoshoz. A polgármester, mint említette, már beszélt Ágoston István baróti családorvossal, aki hajlandó lesz berendezni itt is a rendelőt. „Ennek a beruházásnak az értéke 50 ezer lej” – mondta.

– Egyébként, aki akar, az sem tud Barótra járni, hiszen nincsen buszjárat – vetették fel a miklósváriak a polgármesternek, amikor kérdésekre került a sor. Az elöljáró megígérte, utánanéz a helyi szállítási vállalatnál a dolognak, másrészt pedig azt is megfogadta, hogy utánajár, miért elégedetlenek a helyiek a polgármesteri hivatal mezőgazdasági irodájának munkájával. Kiderült ugyanis, hogy a faluban a birtoklevelek kiosztása megfeneklett, ahogy Bodosban is, ahol harminc év alatt három birtoklevelet sikerült kiállítani.

Benedek-Huszár János arra kérte a helyieket, hogy akinek földes problémája van, az keresse fel őt a hivatalban, szerdánként 9–11 óra között tart fogadóórát, de egyébként megemlítette, hogy ő sem elégedett a mezőgazdasági iroda tevékenységével, bár igaz, a Baróton újraalakult földosztó bizottság mindössze három hónapja tevékenykedik – hangoztatta. A gyűlésen elhangzott további részletekre a Baróti Körképben még visszatérünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük