Felhívás!

Isteni illatok és ízek a Józsiásban

Isteni illatok és ízek a Józsiásban Kovászna megye

Idén tizenegyedik kiadásához érkezett a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom legízletesebb programpontja, a Pityókafesztivál, amelyet a Tegyünk Kézdiszékért Egyesület szervezett szombaton a Molnár Józsiás parkban. Szoros volt a verseny, a tíz csapat finomabbnál finomabb fogásokat tett a zsűri elé.

Kilenc órakor gyülekeztek a csapatok a Molnár Józsiás parkban, majd miután elfoglalták helyüket, és a hideg étellel ékesített asztalokat megterítették, hozzá is láttak a főétel elkészítéséhez, amelynek két feltétele volt: bográcsban, szabad tűzön főzve készüljön, és értelemszerűen tartalmazzon pityókát. Nemsokára útnak is indult a zsűri, amely első körben az előételt pontozta.

Könczei Csaba parlamenti képviselőt Bardócz Lívia élelmiszeripari mérnök, az Apor Péter szaklíceum tanára, Izsák Mária, szintén az Apor Péter tanára, valamint Felcser Levente segítette az értékelésben. Az elnök ismertette a zsűri szempontjait is: megjelenés, csapatmunka, a főzőhely külleme és higiéniája, a terítés, az asztal összhangja, az előételek íze, az ital harmóniája az ételekkel, az elsőnek elkészült főétel, a főétel tálalása, valamint íze és állaga.

Ezek alapján végül a Rák Ellen a Jövőért csapat bizonyult a legjobbnak, második lett a Kovásznai Lányos Asszonyok, harmadik pedig a Szörcsei Szabadtűzi Lovagrend csapata. Rajtuk kívül még a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Nexxon Ízvarázs, a Borbarátok, a Férfiak Klubja, a Komuna, a Kétkupica és a Zöld Nap Egyesület csapata főzött. De hogy ne csak ízlelőbimbóinknak kedvezzen a program, Ábri Béla, Miklós Tamás, Csobot Lehel, Horváth Tas és Veres Hunor muzsikája színesítette a napot, valamint fellépett az Antanténusz Egyesület Pitvarocska csoportja is, akik népi játékokkal szórakoztatták a jelen lévő kicsiket és nagyokat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
    • User
     Dátum: 2021. szeptember 8., 14:32
     ÉRTÉKELÉS: -1

     Háát volt egy nép akik isteni (égi) mannát kaptak,az ókori görög istenek azt hiszem ambróziát ittak,a romapecsenye se kutya…az is ókori ,hiszen mondásuk szerint ott voltak a keteszt alatt és eltüntették a szegeket…ez nem vicc!

     • User
      Dátum: 2021. szeptember 8., 17:15
      ÉRTÉKELÉS: -1

      Az ambrózia az parlagfű, ámerikai inváziós nővény! Romapecsenye nincs, csak cigánypecsenye! Minden jót.

     • User
      Dátum: 2021. szeptember 8., 18:54
      ÉRTÉKELÉS: 0

      Az nem vicc ,hanem egy mese és csak 1 szegről van szó amellyel a lábát kellett volna odaszegezni…ezért van csak 1 szeg a lábakban.Mondom,mese!

 • User
  Dátum: 2021. szeptember 9., 13:07
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Si tacuisses…de miért is folytassam? Nézz utána mi volt a görög istenek eledele!A bocsánatkérésedet elfogadom…a romapecsenye gúnyolódás volt ,mert PC nyelven vala…ahogy ránk akarják eröltetni!