Felhívás!

Ismét pénzt kaptak

Ismét pénzt kaptak Kovászna megye

A bölöni polgármesteri hivatal idén már másodszor kapott pénzt az árvízkárok helyreállítására. Ezúttal mintegy három és fél millió lejt utalt a kormány.

A pénzből, mint azt Sikó Imre polgármestertől megtudtuk, helyreállítanak egy kétkilométeres útszakaszt Bölönpatakon, egy 850 méteres útszakaszt Bölönben, a Gát utcában, megjavítanak két hidat Bölönpatak és Bölön között, továbbá öt olyan hidat, melyek erdei utakon találhatók. Ezen kívül a Korlát-patak völgyében helyrehoznak 7,2 kilométer erdei utat, és a Nagy–Bölön-patak mentén az árvíz által megrongált vízvezetéket is helyreállítják egy húszméteres szakaszon.

A polgármester előrebocsátotta, a helyreállítási terveket minél hamarabb el kell készíteniük, utána indíthatják a munkát. Az első szakaszban, júliusban kapott pénzből már javában zajlik a helyreállítás. Akkor 654 ezer lejt kaptak, melyből a községben a bodoki Trio- Impex Kft. emberei végzik a felújításokat: martvédelemre, illetve kisebb hidak helyreállítására költik az összeget.

Ugyancsak bölöni hír, hogy a községvezetés megegyezett az unitárius egyházzal, miszerint tovább fizetik a bért az egyházi tulajdonban levő iskolaépületek után. Havi négyezer lejben állapodtak meg. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.