Felhívás!

Ismét Ezüst Akadémia

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara által szervezett, 50 év fölöttieknek szóló, változatos tematikát felölelő ingyenes előadássorozatra Sepsiszentgyörgyről idén 300 jelentkezőt tudnak fogadni a már megszokott helyszínen, a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Október 9-től kezdve minden második kedden külföldi és hazai előadók állnak a közönség elé megosztani a legkülönbözőbb területekről származó információkat, kezdve az illemhelyek kialakulásától és kulturális jelentőségétől, folytatva a férfi és női szerepekkel a társadalomban, egészen a Horthy-korszakig vagy az együttműködés fontosságáig.
Pichler Réka, a kulturális szervezőiroda munkatársa elmondta, már augusztusban kezdtek érdeklődni az embe­rek, lesz-e idén is Ezüst Akadémia. Bár szeptember 28-a a jelentkezési határidő, igyekezzen, aki be akar férni a 300-as keretbe; online is be lehet jelentkezni a www.csik.sapientia.ro weboldalon.
Az épp a jelentkezési ívet kitöltő Szőcs Albert elmondta, a múlt „tanévet” hiányzások nélkül kijárta, értékeli, hogy szakavatott emberek érthetően magyaráznak el különböző témákat. A 80 fölötti Szabó József szintén tapasztalt ezüstakadémiás, főleg a történelmi-társadalmi témák érdekelték, idénre barátját is beszervezte. Makkai György most lett nyugdíjas, minden érdekli, így lecsapott a lehetőségre, és ismét jelentkezett Máté Balázs Vera, aki tavaly kényszerűségből kimaradt az előadások feléről. Mindannyian közösségi élményként is értékelték a művelődési alkalmakat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.