Felhívás!

Ismerős elöljárók

A 2020-as helyhatósági választások eredményei nem okoztak nagy meglepetéseket Orbaiszéken. Csupán Zágonban lesz új polgármester, miután Kiss József nem vállalt még egy mandátumot, a többi településen a régiek folytatják a munkát.

Kovászna városban egyetlen magyar polgármesterjelöltként nyert Gyerő József az RMDSZ színeiben (76,3%). Két román ellenféllel kellett megküzdenie, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjével, Felicia Munteanuval, illetve Iustin Pănescuval, akit a Traian Băsescu-féle párt (NMP) támogatott. Gyerő munkáját 10 RMDSZ-es, 2 EMSZ-es, 2 PNL-s és 3 PSD-s tanácstag segíti.

Zágonban hatalmas fölénnyel (82,80%) nyert az RMDSZ színeiben induló Kiss Augustin, aki először pályázta meg a polgármesteri széket. Elődje, Kiss József idén már nem indult a választásokon. A zágoni tanácsban 9 mandátuma van az RMDSZ-nek, 2 a PNL-nek, 2 az PMP-nek (Népi Mozgalom Párt), 1 a PSD-nek, 1 az ALDE-nek.

Zabolán Fejér Levente nyerte a választásokat (70,15%), ezúttal az RMDSZ színeiben. Ellenfelei a független Pakó János, illetve a PNL színeiben induló Milica-Ștefania Vârlan voltak. A helyi tanácsba 9 RMDSZ-es, 2 PNL-s, 1 PSD-s és 1 EMSZ-es tag jutott be.

Nagyborosnyón most sem sikerült nyernie az RMDSZ-es Kanyó Antalnak, pedig most az EMSZ támogatását is élvezte. Az újrázó Ilie Nicolae (ALDE) 55,6 százalékot ért el, munkáját 7 ALDE-s és 6 RMDSZ-es tanácsos segíti.

Kommandón és Barátoson nem volt ellenfele a volt polgármestereknek így továbbra is ők foglalhatják el a polgármesteri széket: Kommandón Kocsis Béla, akit 7 RMDSZ-es, 1 EMSZ-es és 1 PMP-s tanácsos segít, Barátoson pedig Tánczos Szabolcs, aki mellett 9 RMDSZ-es tanácsos dolgozik majd.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.