Felhívás!

Irányítani kell a fiatalokat

Irányítani kell a fiatalokat Kovászna megye

Új tanácsosa van az Erdélyi Magyar Néppártnak (EMNP) Árkoson. Koós Izabella mérnök a balesetben elhunyt Kocsis Csaba helyét veszi át, és munkájában főleg a fiatalok gondjainak orvoslására helyezné a hangsúlyt.

A csernátoni születésű, a Brassói Transilvania Egyetemen végzett fiatal tanácsos azt mondja: a kissé eltévedt fiatalokon szeretne segíteni.
– Úgy érzékelem, hogy a legtöbb fiatalból hiányzik a céltudatosság. Nehéz úgy elérni valamit, hogy nem dolgozol meg érte. Márpedig nagyon sokan már kilencedik osztályban „elrontják” az irányt, nem olyan iskola felé irányulnak, aminek nyomán később tudják biztosítani megélhetésüket. Ez lehet szakiskola, mert egy jó szakmából jól meg lehet élni, de lehet elméleti líceum is, aki tovább tanulna. Ott viszont ismét el lehet tévedni, mert sokan azt nézik, hogy melyik egyetemre könnyebb bejutni, nem azt, hogy mihez lehet majd kezdeni a megszerzett oklevéllel. Ez ügyben, azt gondolom, tudnék segíteni, mert a szülők egy része nagyvonalúan a gyerekre hagyja a döntést, másik része maga sem tájékozott a munkaerőpiac helyzetéről – részletezi Koós Izabella.

A friss tanácsos úgy véli: jobb tájékoztatással azt is el lehetne kerülni, hogy sok fiatal, a jó kereset reményében, nekimenjen a világnak. Azok is segítségre szorulnak, akik végül hazatérnek, mert legtöbben „még ott sincsenek, mint amikor kimentek”, hisz már elszakadtak a kapcsolati szálak, lehetőségeik romlottak.

Az árkosi EMNP-tanácsos mandátumát feltétel nélkül igazolta a tanács, nem úgy, mint Gíró Józsefét, akinek félévi pereskedésébe került, hogy az apácai tanácsba elfoglalhassa helyét – hangzott el a sajtóértekezleten.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások