Felhívás!

Ingatlant cserélt a város

Ingatlant cserélt a város Kovászna megye

A Bodok szálló és a mozi között alakítana ki nagy parkolót a szentgyörgyi városvezetés, ehhez egy ingatlancserét kellett megejtenie. Tegnapi, rendkívüli ülésén a városi tanács utat nyitott a kivitelezéshez.

A hetednapi adventista egyház, amely a Művész Mozi mögött rendelkezik egy imaházzal, be akarta keríttetni telkét, amely két önkormányzati tulajdonú terület között hátranyúlik a Kőrösi Csoma Sándor utcáig – magyarázta a határozattervezetet felvezető Antal Árpád polgármester. Ez a kerítés akadályt jelentett volna a parkoló kivitelezésében, ezért a város cserét javasolt: a Bălcescu utca 4. szám alatt levő, leromlott állapotú, lókórházként ismert épületet és a hozzá tartozó területet ajánlotta fel. Valamikor ugyan tervezett a város itt egy parkolóházat építeni, mivel azonban nem nyert hozzá pályázati pénzforrást, lemondott róla. A csereajánlat megfelelt az adventistáknak, csupán azt kérték, hogy míg új imaházuk megépül, azaz még 3 évig használhassák tovább a régi épületet, s ez ellen a városnak sem volt kifogása. Az egyház ugyanakkor megkapja a két ingatlan értékkülönbségét jelentő 106 850 lejt.

Ha kitart a jó idő, hetek alatt elkészülhet a parkoló.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 25., 16:48
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Hetednapi adventisták,pünkösdisták,jehovák,keresztények….Jó lenne azért ezeknek a körmére nézni,mert vannak olyan szektások akik olyan ingatlanokat,földeket kaptak vissza a megyében,melyekhez talán semmi közük! Talán annyi,h sok pénzért behálóztak pár sztárügyvédet!!!

 • User
  Dátum: 2019. október 26., 13:14
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Jò lenne, ha figyelemmel lennènek a parkolò fásìtására is. Ez meghatározza a használòk elègedettsègèt, ès a parkolò látványát, mègis sokszor hiányzik az új parkolòknál Romániában.