Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Húsz perc alatt csapott le a korrupcióellenes igazgatóság

Húsz perc alatt csapott le a korrupcióellenes igazgatóság Kovászna megye

Mintegy hatezer hívás érkezett az idei év első három hónapjában a korrupcióellenes zöldvonalra. Kovászna megye második helyen áll a bejelentések tekintetében, áll a belügyminisztériumhoz tartozó Korrupcióellenes Főigazgatóság (DGA) közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

Januártól március végéig 5945 hívást regisztráltak a 0800.806.806-os telefonszámon, 555,-tel többet, mint a tavalyi év ugyanazon időszakában. Az ily módon kapott információk alapján 10 bűnügyi dossziét nyitottak az illetékesek, egy esetben mindössze húsz perc telt el a telefonhívás és a tettenérés pillanata között. „2023 első évharmadában háromszor annyi telefonos bejelentést tettek városokról, mint falvakról. A legtöbb hívás Olt megyéből érkezett, az oltyánokat Kovászna megye és Bukarest követte a sorban” – olvasható a dokumentumban.

A továbbiakban megjegyzik, tavaly 20.805 hívás érkezett a korrupcióellenes zöldvonalra, melyek következtében 40 bűnügyi dossziét nyitottak az illetékesek. „Ami a belügyminisztérium alkalmazottai által jelzett korrupciós ügyeket illeti, a feljelentők több mint fele 30 évesnél fiatalabb rendőr” – jegyzik meg.

A korrupcióellenes zöldvonalat 2022 augusztusában tették országosan hozzáférhetővé.

Fotó: mai-dga.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások