Felhívás!

Húsfeldolgozókat képeznek

Húsfeldolgozókat képeznek Kovászna megye

Duális képzésről szóló megállapodást köt a Puskás Tivadar Szakképző Líceum egy sepsiszentgyörgyi céggel húsfeldolgozók képzésére. Erről tegnap határozott a helyi tanács.

A határozattervezet előterjesztésekor Sztakics Éva alpolgármester emlékeztetett: néhány hónappal ezelőtt a helyi tanács arról határozott, három céggel kötnek duális képzésről szóló megállapodást. Ennek értelmében az LRO sepsiszentgyörgyi vállalkozás textiliparban 23 diáknak biztosít képzést, az Alex & CO részvénytársaság pedig 15 általános asztalos felkészítését vállalta. Ugyanakkor a Modern House cég 10 asztalos, ács és parkettázó képzésére kért helyet, de utólag kiderült, nincs érdeklődés e szakma iránt, hiszen csupán egy diák jelentkezett. Ennek következtében a tegnapi ülésen a városatyák jóváhagyták, hogy felbontsák a Kós Károly és a Modern House között megköttetett partnerségi szerződést.

Viszont idén Sepsiszentgyörgyön húsfeldolgozó szak indult 13 diákkal a Puskás Tivadar-szakiskola keretében, és a Bertikris Kft. vállalta a tanulók duális képzését. Az erre vonatkozó partnerségi szerződést is jóváhagyta tegnap a városi tanács. A duális jellegű képzési forma elsődleges célja az oktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.