Horgásztavat vett a falu

Horgásztavat vett a falu Kovászna megye

Örömhír elsősorban az erdővidéki, háromszéki horgászok számára, hogy Bölön önkormányzata átvette a falu melletti egyik nyolc hektáron elterülő halastó igazgatását, melyet korábban a sepsiszentgyörgyi Márk Béla működtetett, s ezért egyszerűen Béla tavaként ismert a horgászok körében.

Sikó Imre polgármestertől megtudtuk, hogy a tóba nemrég 1700 kiló halat is telepítettek, így a feltételek adottak a jó fogáshoz, várják, hogy a horgászok is jelentkezzenek.

A helyi tanács által jóváhagyott működési engedélyből kiderül, hogy egy 24 órára szóló jegy ára 80 lej, ezért három kiló halat lehet hazavinni. A 12 órás jegy feleennyibe kerül, de ezért már csak egy kiló hal illeti meg a horgászt. A tó közelében parkolási lehetőség is van. Gépkocsival a főútról letérve közelíthető meg: Sepsiszentgyörgy felől Bölönbe érve ott a letérő balra, innen a táv még kb. 600 méter. Horgászjegyet a helyszínen lehet vásárolni.

Ugyanakkor Bölönben a Borvizek útja keretében épített fürdő is működik, ehhez, Sepsiszentgyörgy felől érkezve, a falu előtt jobbra kell letérni. A létesítményt idéntől ugyancsak a helyi polgármesteri hivatal igazgatja.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások