Felhívás!

Holnap ismét iskolabörze

Holnap ismét iskolabörze Kovászna megye

A megyeszékhelyi polgármesteri hivatallal együttműködve csütörtökön 10 órától 16 óráig második alkalommal viszik az érdeklődő nagyközönség, de főleg az érintettek elé a kínálatukat, lehetőségeiket, felszereltségüket szemléltető standokat a sepsiszentgyörgyi líceumok és szakiskolák.

Az idén végző nyolcadikosok tájékoztatása az elsődleges, akik megtudhatják, hol hány hely van számukra, és milyen szakok várják őket, elbeszélgethetnek mind a tanárokkal, mind pedig a diákokkal. Már a tavalyi, akkor első ilyen kiállítás sikeresnek és látogatottnak bizonyult, egész osztályok vonultak ki az osztályfőnökükkel, szülők is szép számmal érdeklődtek. Csütörtökön Sepsiszentgyörgy főterén jelen lesz a Székely Mikó Kollégium, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a Református Kollégium, a Plugor Sándor Művészeti Líceum, a Puskás Tivadar, Kós Károly, Berde Áron és Constantin Brâncuși szakközépiskolák, valamint a Mihai Viteazul Kollégium.

Kovászna megyében közel 2000 nyolcadikos végez az idén, a beiskolázási számokat úgy hagyták jóvá, hogy mindjük számára biztosított legyen a továbbtanulás. 68 kilencediket terveztek, azonban rendszerint a szakiskolákban nem telnek be az osztályok, mert jó néhányan buknak, abbahagyják a tanulást vagy más megyében folytatják tanulmányaikat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.